Beste pannen merken

Er zijn ontzettend veel pannen merken op de markt. Vind tussen al deze merken pannen maar eens het beste pannen merk dat is een lastige klus. Deze klus nemen wij jou graag uit handen daarom hebben wij de beste pannen merken voor jou op een rij gezet. Van dure pannen merken tot hele goedkope pannen, de keus is aan jou!

Beste pannen merken

Verschil tussen pannen merken

Je bent opzoek naar een nieuwe pannenset. Al gauw kom je erachter dat er de wereld pannen merken zijn. Waar moet je in hemelsnaam gaan beginnen met vergelijken van alle merken pannen. Daar gaan wij jou bij helpen!

Er zijn namelijk ontzettend veel verschillen tussen alle merken pannen die aangeboden worden op het internet. Bijvoorbeeld het prijsverschil, ga je voor een goedkoop pannenmerk of juist een duur pannen merk?

Op deze pagina zetten we de beste pannen merken voor jou op een rij. Zo kun jij gemakkelijk een keuze maken voor bijvoorbeeld je nieuwe braadpan zonder teflon. Wel zo makkelijk!

wat is het verschil tussen de merken pannen?

Dure pannen merken

Dure pannen merken zijn meestal zonder anti-aanbaklaag. Of in ieder geval pannen zonder een giftige aanbaklaag. Zo maken GreenPan en BK pannen bijvoorbeeld gebruik van een keramische anti-aanbaklaag. Deze anti aanbak coating is NIET giftig zoals de traditionele goedkopere teflon en pfas pannen.

Voordelen van dure pannen merken:

  • Geen giftige teflon anti-aanbaklaag;
  • Koken zonder boter of olie door keramische anti-aanbaklaag;
  • Ontzettend duurzaam;
  • Goed voor het milieu gezien de lange levensduur;

Nadelen van dure merken pannen:

  • Door het lastige productie proces is de prijs nog aan de hoge kant;
  • In het begin is het wennen om met pannen zonder teflon of pfas anti aanbaklaag te koken gezien de gewenning;

Goedkope pannen merken

Nu komen we bij de categorie goedkope pannenmerken ook wel budget pannen. Helaas zijn dit niet de meest gezonde pannen gezien de giftige stoffen die vrijkomen bij het verhitten van de teflon anti-aanbaklaag.

Wil je desondanks toch opzoek naar een goedkoop pannenmerk dan kun je altijd de pannen van SOLA of Action overwegen. Echter zijn dit niet de meest gezonde pannen die er zijn. Wij adviseren je om te kiezen voor dure pannen merken gezien deze langer meegaan en uiteindelijk zichzelf weer uitbetalen.

Uitbetalen doen de pannen in duurzaamheid en gezondheid, wie wil er nu zijn gerechten klaarmaken in giftige teflon pannen? 😉

GreenPan

Welk merk pannen is goed?

Er zijn om te beginnen heel veel goede pannen merken. In mijn ogen kan er maar één beste pannen merk zijn en dat is: GreenPan. Met al meer dan 15 jaar ervaring in gifvrije pannen. De technologie Thermolon ontwikkeld door het R&D-team is fantastisch.

Wil je overstappen van traditionele anti-aanbaklagen naar een gifvrije aanbaklaag?
Ga voor een GreenPan, er gaat een wereld voor je open!

Conclussie

Of je nu gaat voor een duur of goedkoop pannen merk, ga voor je gezondheid. We moeten zorgen dat Teflon en PFAS verledentijd wordt en deze keuze ligt bij jou.

Wij zijn in ieder geval gestopt met koken in giftige pannen, hopelijk stop jij daar ook mee. Kies voor de veiligheid van jou en je gezin.

De duurdere merk pannen zijn kwalitatief veel beter en zijn voorzien van een veilige keramische anti-aanbaklaag. Deze pannen zijn niet giftig en zijn ontzettend duurzaam.

Ik ben heel erg benieuwd met wat voor een pannen merk jij in de keuken werkt. Is dit één vast merk of verschillende merken, zo ja waarom? Kook jij nog in Teflon / PFAS pannen? Waarom juist wel of niet?

Laat je het weten in een comment hier beneden?

Pannen zonder anti aanbaklaag
KokenKoken
KokenKoken
0 0 votes
Beoordeel artikel
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
guest
1 Commentaar
Oudste
Nieuwste Best beoordeeld
Inline Feedbacks
View all comments
Elisa

Sinds een paar jaar ben ik helemaal over op BK pannen.
Voorheen altijd pannen van de IKEA gebruikt.
Alleen na me goed ingelezen te hebben over de schadelijke stoffen die PFAS en Teflon met zich meebrengen ben ik helemaal om.

Wellicht in de toekomst over op GreenPan, wie heeft daar goede ervaringen mee?