Beste bakpapier zonder PFAS anti aanbaklaag

Bakpapier zonder PFAS is geen overbodige luxe in de keuken. Je kunt het voor alles gebruiken – voor de oven, barbecue en zelfs voor de airfryer. Het voorkomt dat je keukenapparaat vervuilt of permanent beschadigd. Niemand zit tenslotte te wachten op een vette oven – die je nauwelijks schoon krijgt.

Bakpapier is overal te verkrijgen. Er zijn echter een aantal dingen belangrijk. Zo is bakpapier zonder PFAS ten zeerste aan te raden. Zeker wat betreft je algehele gezondheid. Wil je hier meer over weten? Op deze pagina vind je informatie over bakpapier zonder anti-aanbaklaag en wat hier precies de voordelen van zijn. Lees je mee?

Waarom bakpapier zonder teflon?

Veel mensen onderschatten de werking van teflon. De meeste anti-aanbaklagen bevatten schadelijke stoffen. In eerste instantie zijn deze niet gevaarlijk – gelukkig niet. Bij normaal gebruik en onderhoud, is het gebruik hiervan prima. Het kan echter wél schadelijk worden. Bijvoorbeeld wanneer de anti-aanbaklaag beschadigd raakt.

De laag gaat vervolgens verdampen en laat schadelijke stoffen vrijkomen. Waaronder PFOA en PTFE. Ook BPA zie je vaker. Het inademen hiervan is niet goed voor je gezondheid. Dat geldt overigens ook voor je huisdieren. 

10 jaar geleden is het gebruik van PFOA in anti-aanbaklagen verboden. Het bleek té schadelijk te zijn. Hoewel de anti-aanbaklagen de afgelopen jaren aanzienlijk verbeterd zijn, is het toch verstandig deze te vermijden. Er zijn dan ook steeds meer huishoudens, die om deze reden besluiten over te stappen naar PFAS-vrije artikelen

Natuurlijk bakpapier

Wat zijn de voordelen van PFAS-vrij producten?

PFAS-vrije producten hebben meer voordelen. Deze draaien niet alleen om het uitsluiten van gezondheidsrisico’s.

  • Langer levensduur: PFAS-vrije producten gebruik je aanzienlijk langer. Door het ontbreken van de anti-aanbaklaag, is het artikel minder snel aan vervanging toe.
  • Makkelijke schoonmaak: De schoonmaak van PFAS-vrije producten is net zo makkelijk. Dit kan je veelal met een simpel sopje doen. Daarnaast mogen de meeste producten in de vaatwasser geplaatst worden – in tegenstelling tot producten mét anti-aanbaklaag.
  • Smaaksensatie: Ook de smaak van je gerechten wordt beter. Zo bak je het knapperiger én veel sneller gaar. Blijf wel bij je aanrecht in de buurt, want het gaat harder dan je denkt.

Waar let je op bij bakpapier zonder anti-aanbaklaag kopen?

Bakpapier is geen moeilijk product om aan te schaffen. Toch zijn er enkele punten waar je op moet letten. Dit bevordert het gebruiksgemak en het zorgt ervoor dat je keukenartikel niet beschadigd raakt door verkeerd gebruik. Enkele punten hebben we hieronder voor je samengevat:

  • Lekvrij; Het is belangrijk dat het bakpapier geen olie of vet doorlekt
  • Grootte; Zorg ervoor dat het stuk papier groot genoeg is voor de oven, de airfryer of de barbecue. Zo past alles er gemakkelijk op
  • Biologisch; Als je ervoor zorgt dat het bakpapier biologisch is, dan weet je zeker dat het vrij is van teflon. Dit is eveneens beter voor het milieu
  • Herbruikbaar; Wil je het bakpapier meerdere keren gebruiken? Let hier op tijdens je aanschaf. Niet ieder bakpapier is daarvoor geschikt en dat kan zelfs gevaarlijk zijn
  • Soort gerecht; Houdt rekening met de gerechten die je klaar maakt. Hier kun je het papier op afstellen.

Ben je op zoek naar bakpapier zonder PFAS?

Je bent vast op zoek naar bakpapier zonder PFAS. Je bent tenslotte niet voor niks op deze pagina terecht gekomen. Naast waardevolle informatie, vind je eveneens enkele aanbevelingen. We hebben het beste bakpapier zonder PFAS voor je opgezocht en op een rijtje gezet.

Dit zijn de beste contactgrillen zonder anti-aanbaklaag!
Bakpapier PFAS-vrij van If You Care

#1 If You Care | Bakpapier | losse vellen | 31cm x 40cm

Beste keuze!

Het bakpapier van If You Care is een veel besproken product. Het wordt vaak aangeraden. Zo ook door ons. Het papier bevat namelijk géén gifstoffen. Geen chloor of andere kunstmatige middelen. Het is slechts een laagje siliconen dat gebruikt is en dat is niet schadelijk.

Ook zijn er geen gluten of lijmresten gebruikt. Mocht je kampen met een allergie, dan kun je het papier rustig in je oven leggen. Het papier is vetvrij en lekt ook niet door. Dat is natuurlijk erg prettig.

Bij aanschaf krijg je een 24 op maat gesneden velletjes. En hergebruiken? Ook dat is geen enkel probleem. Dit bakpapier zonder PFAS is een topper.

Verkrijgbaar bij

bol.com (€13,71)

Heteluchtfriteuse Wegwerpbakjes 50 Stuks – 20cm – Geschikt Voor AirFryer

#2 Heteluchtfriteuse Wegwerpbakjes 50 Stuks – 20cm – Geschikt Voor AirFryer

Kost het schoonmaken van je airfryer doorgaans veel tijd en energie? Daar wil je natuurlijk vanaf. Met dit bakpapier kan dat. Je gebruikt het papier tijdens het bakken, om het na gebruik weg te gooien. Met dit biologische bakpapier maak je óók nog eens een bewuste keuze.

Het bakpapier is samengesteld van natuurlijke en biologische materialen. Hier komen geen schadelijke stoffen aan te pas. Dit is dus hét bakpapier zonder teflon. Omdat het papier geen nadelige gevolgen heeft voor het milieu, mag je het na gebruik weggooien in de vuilnisbak.

De smaaksensatie van je gerechten blijft optimaal en het papier lekt niet door. Bij bestelling krijg je 50 stuks. Zo kun je de komende periode even vooruit.

Extra tip: Voeg het bakpapier pas toe als de airfryer helemaal verwarmd is, en niet eerder.

Verkrijgbaar bij

bol.com (€9,00)

Bak Mat Airfryer ZWART – Siliconen – BPA vrij

#3 Bak Mat Airfryer ZWART – Siliconen – BPA vrij

Deze bakmat van Comfort & Gemak is herbruikbaar. Dit komt door de siliconen samenstelling. Maar maak je geen zorgen: de mat is vrij van BPA en van andere stoffen. Zo weet je zeker dat je geen risico loopt.

De mat is vooral geschikt voor de airfryer. Na gebruik haal je de mat eruit, voor een snelle reiniging. De mat is zeer makkelijk schoon te maken. Dit doe je met een natte doek en een sopje. Je kunt de mat gebruiken op hoge temperaturen – tot 230 graden zelfs.

De mat is geschikt voor verschillende gerechten. Voor vlees, vis of voor pizza’s. Je kunt er verschillende kanten mee op.

Verkrijgbaar bij

bol.com (€8,99)

Conclusie

Ben je op zoek naar bakpapier zonder PFAS? Dat is geen onmogelijke opgave. Het beschikt eveneens over genoeg voordelen. Zo loopt je gezondheid geen enkel risico en is het een makkelijk product om mee te werken in de keuken.

Op deze pagina heb je de voordelen gevonden. Ook hebben we verschillende producten voor je opgezocht en beschreven. Mocht je zoeken naar bakpapier zonder teflon, dan zit hier vast iets voor je tussen. Zie onderstaand filmpje ook even van de top 5 voedsel verpakkingen die PFAS (kunnen) bevatten 😉

KokenKoken
KokenKoken

Plaats een reactie