De beste Greenpan hapjespan kopen zonder anti-aanbaklaag!

Er is niets frustrerender dan een kapotte pan. Heb je het zelf weleens meegemaakt? Dan ben je het hier zonder enige twijfel mee eens. Misschien laat het handvat los of zit de pan vol met krassen. In combinatie met een warm fornuis levert dit gevaarlijke situaties op. Tijd voor een Greenpan hapjespan, er gaat een wereld voor je open 😉

Ook een hapjespan is eens in de zoveel tijd toe aan vervanging. In het kader van “duurzaamheid” en “milieubewust” zijn, is een groene pan een prima keuze. Is een hapjespan van Greenpan weleens de revue gepasseerd? Op deze pagina vind je zowel de voordelen als de specificaties.

Wat is een hapjespan?

Heb je nog nooit gewerkt met een Greenpan hapjespan? In de keuken is deze vrijwel onmisbaar. Zeker wat betreft de vorm en doorsnede. Een Greenpan hapjespan is te herkennen aan de hoogstaande randen en de zware deksel. Kun je je er iets bij voorstellen?

De grootte en de opstaande randen zijn niet zonder reden toegevoegd. Deze beschermen namelijk tegen vetspatten – aangezien een hapjespan vooral geschikt is voor vlees- of kipgerechten. Verder beschikt een hapjespan over de volgende voordelen:

 • Warmt gerechten snel op
 • Geschikt voor maaltijden met een lange bereidingstijd – zoals stoofvlees
 • Groot genoeg voor meerdere personen
 • Voorkomt vetspatten – dat is wel zo veilig

Geloof het of niet: ook hapjespannen zijn in verschillende gradaties te koop. Het verschil zit hem vooral in de aanwezigheid van een anti-aanbaklaag. Hier lees je later meer over.

wat is een greenpan hapjespan?

Wat zijn de voordelen van een Greenpan hapjespan?

Greenpan heeft de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in duurzame en milieubewuste pannen. De verschillen zijn vooral terug te zien in de samenstelling van de pannen. Deze wijken in enkele opzichten af van “traditionele pannen”.

Er zitten dan ook veel voordelen aan een hapjespan van Greenpan. En hier brengen we je natuurlijk graag van op de hoogte:

 • Samengesteld van onschadelijke materialen
 • Gaan lang mee
 • Natuurlijke anti-aanbaklaag
 • Toegankelijke aanschafprijs
 • Het materiaal warmt gemakkelijk op
 • Geen vet of boter nodig
 • Groene en milieubewuste keuze
hapjespan greenpan

Hoe zit het met de anti-aanbaklaag?

Heb je je weleens verdiept in een anti-aanbaklaag? Tegenwoordig hebben veel pannen deze speciale coating meegekregen. De samengestelde laag beschermt de pan tegen aangekoekte vetresten en verdere beschadigingen. Bovendien zijn de pannen op deze manier makkelijker af te wassen.

De keerzijde van een anti-aanbaklaag blijft echter onbesproken. De samenstelling ervan bestaat namelijk uit onnatuurlijke stoffen. Bij verdamping – wat ontstaat door beschadigingen – kunnen deze zelfs schadelijk voor gezondheid worden.

Dit gezondheidsaspect maakt dat veel mensen overstappen naar teflon-vrije pannen. Er bestaan tegenwoordig óók pannen met een natuurlijke anti-aanbaklaag, een keramische anti-aanbaklaag. En daar is Greenpan toevallig in gespecialiseerd. Deze coatings zijn vrij van PFAS, Teflon en van andere chemische stoffen. De anti-aanbaklagen van deze hapjespannen kun je zonder gezondheidszorgen gebruiken.

waarom een greenpan hapjespan kopen?
Multitasken met een Greenpan hapjespan!

Wat is belangrijk bij een hapjespan van Greenpan?

Gezien de hoeveelheid hapjespannen, zijn er verschillende dingen waar je op moet letten. Alleen zo weet je zeker dat de pan met plezier en comfort gebruikt kan worden. Enkele punten staan hieronder voor je beschreven.

Handvat

De meeste hapjespannen hebben een lang handvat. Omdat de pan regelmatig verplaatst wordt, is het belangrijk dat deze comfortabel in de hand ligt – hoe gek dat ook klinkt.

Voor je handen is zacht materiaal prettig. Ook is stevigheid niet onbelangrijk. Je wil voorkomen dat de pan zomaar uit je handen slipt.

Warmtebron

Veel nieuwbouwhuizen beschikken over een elektrische of inductiekookplaat. Er zijn echter nog genoeg gasfornuizen die gebruikt worden. Het is belangrijk dat de pan geschikt is voor jouw eigen fornuis.

Probeer daar van tevoren rekening mee te houden. Het beste is om een veelzijdige pan aan te schaffen, zodat je je hierin niet vergist.

Afwas

Het onderhoud van de pan is allesbepalend. Er zijn pannen die niet geschikt zijn voor de vaatwasser. Wil je de handafwas liever voorkomen? Kijk de productomschrijvingen hier goed op na.

Over het algemeen gaan pannen langer mee als je deze met de hand afwast. Dat brengt de minste schade toe.

Een Greenpan hapjespan kopen? Dit is onze top 6

Wil je zelf een hapjespan van Greenpan aanschaffen? We hebben 3 verschillende pannen voor je gevonden die het bekijken meer dan waard zijn.

Dit zijn de beste contactgrillen zonder anti-aanbaklaag!

#1 Greenpan Craft Hapjespan met deksel 30 cm

De Greenpan Craft Hapjespan met deksel 30 cm is ideaal voor het maken van roerbakschotels of gerechten die lang moeten sudderen, zoals stoofvlees. Met de meegeleverde deksel laat je gerechten langzaam garen. Je haalt een duurzaam geproduceerde pan in huis die lang meegaat. De pan is voorzien van een PFAS-vrije keramische antiaanbaklaag. Hierdoor bak je met weinig boter of olie en kook je gezonder. Dankzij de rechte randen van de pan, is het bakoppervlak groter. Dit zorgt dus voor meer ruimte in de pan. De pan is geschikt voor alle warmtebronnen, ook voor inductie en gebruik in de oven tot aan 220 graden. Je reinigt de pan na gebruik gewoon in de vaatwasser.

De pan heeft 2 handgrepen, zodat je de pan veilig en gemakkelijk verplaatst. De bakpan is geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie en gebruik in de oven tot aan 220 °C. Een bakpan met een keramische baklaag is geschikt voor hoge temperaturen, hierdoor bak je ingrediënten snel krokant. Deze pan heeft een basisklasse bouwkwaliteit, waardoor 'ie eerder slijt en minder stevig is dan een midden- en topklasse pan.


#2 GreenPan Brussels Keramische hapjespan met deksel 24 cm

Een hapjespan zoals de GreenPan Brussels Keramische hapjespan met deksel 24 cm mag niet ontbreken aan jouw pannencollectie. Dit type pan gebruik je namelijk voor allerlei soorten gerechten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een lekkere pan risotto of een goed gevulde pastasaus? Maar ook voor het aanbraden van een stukje vlees is deze pan zeer geschikt. Deze pan is gemaakt van aluminium, een relatief licht materiaal dat snel opwarmt. De PFAS-vrije keramische coating op de bodem is duurzaam en vervaardigd uit onschadelijke stoffen. De pan is geschikt voor alle warmtebronnen en mag ook in de oven. Let wel op: het handvat van rvs wordt warm tijdens het koken.

Met de glazen deksel laat je gerechten langzaam garen en houd je het kookproces in de gaten zonder warmte te verliezen. De pan van GreenPan is duurzaam geproduceerd en heeft een sterke PFAS-vrije keramische antiaanbaklaag, waardoor de pan langer meegaat. De bakpan is geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie en gebruik in de oven tot aan 180 °C. Deze pan heeft een basisklasse bouwkwaliteit, waardoor 'ie eerder slijt en minder stevig is dan een midden- en topklasse pan. Een rvs handgreep warmt snel op, kijk dus goed uit bij het verplaatsen van de pan.


#3 Greenpan Barcelona Infinity Pro Hapjespan met deksel – Ø30

De Greenpan Barcelona Infinity Pro hapjespan is lekker ruim met een diameter van 30 cm. Hiermee warm je heerlijke gerechten op voor het hele gezin. Met de keramische aanbak laag zorg je er ook nog eens voor dat je gerechten gifvrij bereid zijn. Een fantastische Greenpan hapjespan voor een leuke prijs!


#4 Greenpan Rio hapjespan 30cm pfas vrij

 • Amazon exclusieve 30cm/4.8l aluminium hapjespan (incl. deksel) met drupvrije randen om gemakkelijk te gieten
 • Hoge randen van deze pan zijn perfect voor gerechten met veel saus die moeten sudderen. Pannenwijzer: 4-5 personen
 • PFAS-vrije Thermolon keramische anti-aanbak coating, om moeiteloos te koken!
 • Soft touch hendel die koel blijft met gat om gemakkelijk op te hangen
 • Vaatwasserbestendig en geschikt voor alle warmtebronnen, exclusief inductie - ovenvast tot 160°C

Verkrijgbaar bij

amazon.nl (€74,06)

#5 GreenPan Valencia Pro Hapjespan zonder teflon

 • Amazon exclusief: Hapjespan 28cm/4.2L in geanodiseerd aluminium met Scratch Guard Technologie
 • De hgoe randen zijn perfect voor gerechten die moeten sudderen of in saus klaargemaakt worden. Pannenwijzer: 4-5 personen
 • PFAS-vrije Thermolon Infinity Pro antiaanbaklaag om zonder moeite te koken
 • Duurzame en comfortabele roestvrijstalen hendel met gat, om de pan gemakkelijk op te bergen
 • Vaatwasserbestendig en geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie - mag in de oven tot 200°C

Verkrijgbaar bij

amazon.nl (€109)

#6 GreenPan Cambridge Inductie Hapjespan met Deksel – Ø 28 cm – PFAS-vrij – Brons

Vind je het prettiger om met 2 handvaten te koken? Dan zit je met de GreenPan Cambridge hapjespan goed. Dit maakt het verplaatsen veiliger en gemakkelijker.

De Greenpan Craft Hapjespan met deksel 30 cm is ideaal voor het maken van roerbakschotels of gerechten die lang moeten sudderen, zoals stoofvlees. Met de meegeleverde deksel laat je gerechten langzaam garen. Je haalt een duurzaam geproduceerde pan in huis die lang meegaat. De pan is voorzien van een PFAS-vrije keramische antiaanbaklaag. Hierdoor bak je met weinig boter of olie en kook je gezonder. Dankzij de rechte randen van de pan, is het bakoppervlak groter. Dit zorgt dus voor meer ruimte in de pan. De pan is geschikt voor alle warmtebronnen, ook voor inductie en gebruik in de oven tot aan 220 graden. Je reinigt de pan na gebruik gewoon in de vaatwasser.

De pan heeft 2 handgrepen, zodat je de pan veilig en gemakkelijk verplaatst. De bakpan is geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie en gebruik in de oven tot aan 220 °C. Een bakpan met een keramische baklaag is geschikt voor hoge temperaturen, hierdoor bak je ingrediënten snel krokant. Deze pan heeft een basisklasse bouwkwaliteit, waardoor 'ie eerder slijt en minder stevig is dan een midden- en topklasse pan.

Een hapjespan zoals de GreenPan Brussels Keramische hapjespan met deksel 24 cm mag niet ontbreken aan jouw pannencollectie. Dit type pan gebruik je namelijk voor allerlei soorten gerechten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een lekkere pan risotto of een goed gevulde pastasaus? Maar ook voor het aanbraden van een stukje vlees is deze pan zeer geschikt. Deze pan is gemaakt van aluminium, een relatief licht materiaal dat snel opwarmt. De PFAS-vrije keramische coating op de bodem is duurzaam en vervaardigd uit onschadelijke stoffen. De pan is geschikt voor alle warmtebronnen en mag ook in de oven. Let wel op: het handvat van rvs wordt warm tijdens het koken.

Met de glazen deksel laat je gerechten langzaam garen en houd je het kookproces in de gaten zonder warmte te verliezen. De pan van GreenPan is duurzaam geproduceerd en heeft een sterke PFAS-vrije keramische antiaanbaklaag, waardoor de pan langer meegaat. De bakpan is geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie en gebruik in de oven tot aan 180 °C. Deze pan heeft een basisklasse bouwkwaliteit, waardoor 'ie eerder slijt en minder stevig is dan een midden- en topklasse pan. Een rvs handgreep warmt snel op, kijk dus goed uit bij het verplaatsen van de pan.

De Greenpan Barcelona Infinity Pro hapjespan is lekker ruim met een diameter van 30 cm. Hiermee warm je heerlijke gerechten op voor het hele gezin. Met de keramische aanbak laag zorg je er ook nog eens voor dat je gerechten gifvrij bereid zijn. Een fantastische Greenpan hapjespan voor een leuke prijs!

Vind je het prettiger om met 2 handvaten te koken? Dan zit je met de GreenPan Cambridge hapjespan goed. Dit maakt het verplaatsen veiliger en gemakkelijker.

KokenKoken
KokenKoken
0 0 votes
Beoordeel artikel
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
guest
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments