Beste Demeyere pannen zonder PFAS anti-aanbaklaag

Sta je regelmatig achter de potten en pannen? Wanneer je je pannen dagelijks gebruikt, dan is de kans groot dat deze op een gegeven moment toe zijn aan vernieuwing. Door regelmatig gebruik én de vaatwasser, wordt de kwaliteit toch aanzienlijk minder.

Ben je inmiddels op zoek naar een geschikt pannenmerk? Dan zijn de pannen van Demeyere het overwegen waard. Ken je het merk niet of wil je hier meer over weten? Dan ben je op deze pagina aan het juiste adres. Naast informatie, vertellen we je óók welke pan van Demeyere de beste is. Lees vooral verder!

Demeyere pan zonder Teflon

Wie is Demeyere?

Demeyere is een bekend pannenmerk dat aan het begin van de 20e eeuw officieel is begonnen. In tegenstelling tot andere pannenmerken, is Demeyere dicht bij de Nederlandse grens opgericht – het merk is afkomstig uit België. Het keukengerei wordt echter niet alleen aan de standaard thuiskoks verkocht. Ook professionele chefs geven aan graag met Demeyere aan de slag te gaan – vooral gezien de kwaliteit.

Typerend voor de pannen, is het materiaal dat is gebruikt bij de samenstelling. Demeyere heeft geïnvesteerd in roestvrij staal en aluminium. Dit betekent dat de werking van de pannen optimaal blijft, zelfs op een laagstaand vuur. Bovendien is de levensduur aanzienlijk beter.

Demeyere pannen zonder teflon anti-aanbaklaag

Hoe kies ik de beste Demeyere pan?

Een pan kopen is geen moeilijke opgave. Wel is het belangrijk dat je deze met plezier gaat gebruiken. Hoe je de beste beslissing maakt? Dat doe je door de volgende vragen te beantwoorden:

Demeyere pannen zonder PFAS anti-kleeflaag
  • Wat wil ik uitgeven: Je kunt pannen in verschillende gradaties kopen; de ene pan is betaalbaarder dan de ander. Dat geldt eveneens voor Demeyere. Beslis hoeveel je wil betalen voor een pan en zoek gericht binnen deze prijsklasse.
  • Welk fornuis gebruik ik: Veel pannen zijn universeel en werken zodoende op vrijwel ieder fornuis. Toch is het niet onbelangrijk om hier rekening mee te houden. Zo weet je namelijk zeker dat je de pan daadwerkelijk kunt gebruiken – dit geldt vooral voor inductie.
  • Heb ik voorkeur voor een kleur: Vanzelfsprekend is vooral de werking van de pan belangrijk. Gezien je de pan dagelijks gebruikt, mag ook het uiterlijk naar je zin zijn.
  • Vaatwasser of niet: Ben je géén fan van afwassen? Tegenwoordig beschikt vrijwel iedere keuken over een vaatwasser. Veel pannenmerken raden de vaatwasser echter af. Check dit voorafgaand aan je aanschaf.
  • Hoe groot is mijn gezin: Je gezinsgrootte telt mee als je een pan koopt. Als je een té kleine pan koopt voor 3 tot 4 personen, dan is het koken van maaltijden een grotere uitdaging. Dat kun je dus voorkomen.

Mogen pannen van Demeyere in de vaatwasser?

Heb je gekeken naar andere pannenmerken? Dan is het je vast opgevallen dat de vaatwasser meestal wordt afgeraden. Waarom? Omdat de pannen kromtrekken of beschadigen. Maar met de hand afwassen kost aanzienlijk meer tijd. Hoe zit dat met de pannen van Demeyere?

Hoe kun je een Demeyere pan onderhouden?

Dat gaat je nog verrassen. In tegenstelling tot andere pannen, mogen alle modellen van Demeyere in de vaatwasser geplaatst worden. De samenstelling bestaat immers uit roestvrij staal. Dit zorgt ervoor dat de kwaliteit hoog blijft staan. Daarbij kunnen de pannen prima tegen een stootje. Misschien kun je nu een punt op je wensenlijstje afstrepen.

Welke Demeyere pannen zijn de beste?

Wat uiteindelijk de beste keuze is? Dat kunnen wij niet voorspellen. Een pan moet immers voldoen aan jouw persoonlijke wensen en voorkeuren. En waar die wensen liggen? Dat is aan jou.

Mocht je het moeilijk vinden om de knoop door te hakken, dan vind je in het onderstaande overzicht enkele pannen van Demeyere die – wat ons betreft – de beste zijn.   

#1 Demeyere Multiline Koekenpan – Ø 28 cm

Koekenpannen zijn er in verschillende soorten en maten. En gelukkig maar. Zo is er altijd genoeg keuze. Neem nu deze multifunctionele koekenpan van Demeyere.

De pan komt – vanzelfsprekend – zonder teflon en beschikt over twee handvaten. Qua grip is dat zeker een pluspunt. Verder is de pan samengesteld met maar liefst 7 lagen roestvrij staal. Dit doet de kwaliteit en duurzaamheid meer dan goed. Zo kun je lang van de pan genieten.

En is er iets mis? Geen probleem. Je hebt maar liefst 30 jaar garantie waar je gebruik van mag maken.


#2 Demeyere Multiline Koekenpan – Ø 20 cm

Koekenpannen met een doorsnede van 20 centimeter zijn zeer gangbaar in de keuken. Een eitje bakken op zondagochtend? Geen probleem. De Demeyere Multiline is teflon vrij en beschikt daarnaast over andere voordelen.

Waaronder de samenstelling van roestvrij staal. Dit geeft de pan zowel stijl als klasse. Daarnaast heeft roestvrij staal de eigenschap hygiënisch en duurzaam te zijn. Over het verwarmingsproces nog maar te zwijgen.

Staal warmt snel en effectief op. Waarschijnlijk heb je nog nooit zo snel gebakken met een koekenpan. Je kunt de koekenpan zonder teflon op iedere kookplaat gebruiken. Dat is prettig, toch?


#3 Demeyere Resto Grillpan – 24 x 24 cm

Demeyere is gespecialiseerd in grillpannen zonder anti-aanbaklaag. Hier doe je dus meer dan goed aan. De pan is samengesteld van RVS roestvrij staal. Er is dus weinig nodig om je gerecht gaar te bakken.

De grillpan mag je gebruiken voor alle kookplaten en je krijgt maar liefst 10 jaar garantie. Mocht er iets misgaan, dan mag je gewoon contact opnemen met de leverancier. 


#4 Demeyere Intense 5 Sudderpan 28cm

De Demeyere Intenste heeft alles wat je maar kunt wensen – zoals een grootte van 28 centimeter en een samenstelling van roestvrij staal. Vooral dat laatste aspect is niet geheel onbelangrijk. Dit bevordert de verwarming en houdt de pan langere tijd mooi.

Mocht je je zorgen maken over warmtebronnen, dan kunnen we je al op het hart drukken dat dat niet nodig is. De pan kun je wat dat betreft namelijk zeer breed inzetten en gebruiken bij ieder gerecht.


#5 Demeyere – Industry 5 hapjespan ø24 cm

De hapjespan van Demeyere Industry ligt comfortabel in de hand door het stevige handvat. Zo kun je gerechten makkelijk en snel op tafel zetten. Door het roestvrije staal gaat de pan aanzienlijk langer mee én kun je de afwasmachine gebruiken. Bovendien kun je alle warmtebronnen gebruiken. Zelfs de oven is geen enkel probleem. Dit is de hapjespan zonder teflon, wat wil je nog meer?

Verkrijgbaar bij

bol.com

#6 Demeyere Apollo 7 – Kookpan – 24 cm – met glazen deksel

Braadpannen die zijn gemaakt van roestvrij staal, hebben verschillende voordelen. Zo is het materiaal simpel schoon te houden en worden gerechten optimaal verhit, zelfs als de kookplaat op zijn laagst staat. Deze braadpan van Demeyere is dus een prima keuze.

De pan kun je gebruiken op vrijwel alle hittebronnen. Het gewicht bedraagt 1940 gram. Zo kun je de pan makkelijk verplaatsen. En de schoonmaak? Dat laat je gewoon aan de vaatwasser over.


#7 Demeyere Wokpan 32 cm

De Demeyere Wokpan 32 cm staat paraat voor de bereiding van een Aziatische maaltijd. De pan is opgebouwd uit 7 lagen die doorlopen tot de rand en het materiaal is in totaal 2,3 mm dik. Dit zorgt voor een zeer goede en gelijkmatige warmteverdeling over de gehele oppervlakte. Zo roerbak je vlees en groenten snel gaar en blijven ze toch knapperig. Het handvat van de Demeyere Wok wordt gelast en niet geschroefd, hierdoor krijgen vuil en vet geen kans zich te nestelen. De Demeyere Wok is afgewerkt met een oppervlaktebehandeling waardoor je hem gemakkelijk reinigt en het roestvrijstaal zilverwit blijft. Zelfs na jarenlang gebruik.

Deze pan heeft een topklasse bouwkwaliteit, waardoor 'ie stevig is en lang mee gaat. De pan heeft 2 handgrepen, zodat je de pan veilig en gemakkelijk verplaatst. De bakpan is geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie en gebruik in de oven tot aan 230 °C. Een bakpan met een diameter van 32 cm is erg groot, hierdoor heb je minder ruimte meer voor andere pannen op het fornuis.

Ben je niet enthousiast over de bovengenoemde pannen? Of wil je je zoektocht verder voortzetten? Je bent niet de enige.

Demeyere heeft een brede collectie aan pannen voor je beschikbaar. Op het internet kun je de gehele collectie bekijken en onder de loep nemen. Grote kans dat hier iets voor je tussen zit.

Gebruikt Demeyere anti-aanbaklagen?

Anti-aanbaklagen staan steeds vaker ter discussie. En dat heeft niets met de prijs te maken. Deze coatings worden veelal samengesteld met chemische stoffen. Onder aan de streep kunnen deze stoffen schadelijk zijn voor je gezondheid – dit is echter pas het geval bij beschadiging.

Keramische pannen van Demeyere

Door krassen of gaten in de coating gaat de anti-aanbaklaag verdampen, waarna jij, je gezinsleden of je huisdieren het vervolgens inademen. Hoewel de anti-aanbaklagen aanzienlijk zijn verbeterd de afgelopen jaren, zijn veel mensen van mening dat het een risico blijft.

Demeyere heeft zich als pannenmerk aangesloten bij verbetering en heeft haar anti-aanbaklagen samengesteld zónder het gebruik van schadelijke stoffen.

Conclusie 

Ben je op zoek naar een nieuwe koekenpan? Of heb je een speciaal gerecht in je hoofd? Met de pannen van Demeyere kun je prima uit de voeten. De pannen zijn vooral samengesteld van roestvrij staal, wat voor een goede werking zorgt – zelfs op een laag vuur.

Ben je op zoek naar de beste pan van Demeyere? Op deze pagina heb je enkele aanbevelingen gevonden. Misschien staat hier iets voor je tussen. Bovendien weet je hoe je de beste pan uitzoekt. Wil jij een pan van Demeyere aanschaffen? Dan weet je wat je te doen staat! 

Koekenpannen zijn er in verschillende soorten en maten. En gelukkig maar. Zo is er altijd genoeg keuze. Neem nu deze multifunctionele koekenpan van Demeyere.

De pan komt – vanzelfsprekend – zonder teflon en beschikt over twee handvaten. Qua grip is dat zeker een pluspunt. Verder is de pan samengesteld met maar liefst 7 lagen roestvrij staal. Dit doet de kwaliteit en duurzaamheid meer dan goed. Zo kun je lang van de pan genieten.

En is er iets mis? Geen probleem. Je hebt maar liefst 30 jaar garantie waar je gebruik van mag maken.

Koekenpannen met een doorsnede van 20 centimeter zijn zeer gangbaar in de keuken. Een eitje bakken op zondagochtend? Geen probleem. De Demeyere Multiline is teflon vrij en beschikt daarnaast over andere voordelen.

Waaronder de samenstelling van roestvrij staal. Dit geeft de pan zowel stijl als klasse. Daarnaast heeft roestvrij staal de eigenschap hygiënisch en duurzaam te zijn. Over het verwarmingsproces nog maar te zwijgen.

Staal warmt snel en effectief op. Waarschijnlijk heb je nog nooit zo snel gebakken met een koekenpan. Je kunt de koekenpan zonder teflon op iedere kookplaat gebruiken. Dat is prettig, toch?

Demeyere is gespecialiseerd in grillpannen zonder anti-aanbaklaag. Hier doe je dus meer dan goed aan. De pan is samengesteld van RVS roestvrij staal. Er is dus weinig nodig om je gerecht gaar te bakken.

De grillpan mag je gebruiken voor alle kookplaten en je krijgt maar liefst 10 jaar garantie. Mocht er iets misgaan, dan mag je gewoon contact opnemen met de leverancier. 

De Demeyere Intenste heeft alles wat je maar kunt wensen – zoals een grootte van 28 centimeter en een samenstelling van roestvrij staal. Vooral dat laatste aspect is niet geheel onbelangrijk. Dit bevordert de verwarming en houdt de pan langere tijd mooi.

Mocht je je zorgen maken over warmtebronnen, dan kunnen we je al op het hart drukken dat dat niet nodig is. De pan kun je wat dat betreft namelijk zeer breed inzetten en gebruiken bij ieder gerecht.

Braadpannen die zijn gemaakt van roestvrij staal, hebben verschillende voordelen. Zo is het materiaal simpel schoon te houden en worden gerechten optimaal verhit, zelfs als de kookplaat op zijn laagst staat. Deze braadpan van Demeyere is dus een prima keuze.

De pan kun je gebruiken op vrijwel alle hittebronnen. Het gewicht bedraagt 1940 gram. Zo kun je de pan makkelijk verplaatsen. En de schoonmaak? Dat laat je gewoon aan de vaatwasser over.

De Demeyere Wokpan 32 cm staat paraat voor de bereiding van een Aziatische maaltijd. De pan is opgebouwd uit 7 lagen die doorlopen tot de rand en het materiaal is in totaal 2,3 mm dik. Dit zorgt voor een zeer goede en gelijkmatige warmteverdeling over de gehele oppervlakte. Zo roerbak je vlees en groenten snel gaar en blijven ze toch knapperig. Het handvat van de Demeyere Wok wordt gelast en niet geschroefd, hierdoor krijgen vuil en vet geen kans zich te nestelen. De Demeyere Wok is afgewerkt met een oppervlaktebehandeling waardoor je hem gemakkelijk reinigt en het roestvrijstaal zilverwit blijft. Zelfs na jarenlang gebruik.

Deze pan heeft een topklasse bouwkwaliteit, waardoor 'ie stevig is en lang mee gaat. De pan heeft 2 handgrepen, zodat je de pan veilig en gemakkelijk verplaatst. De bakpan is geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie en gebruik in de oven tot aan 230 °C. Een bakpan met een diameter van 32 cm is erg groot, hierdoor heb je minder ruimte meer voor andere pannen op het fornuis.

KokenKoken
KokenKoken
0 0 votes
Beoordeel artikel
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
guest
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments