Beste melkopschuimer zonder teflon anti-aanbaklaag

Drink jij graag cappuccino? Dan is een melkopschuimer geen overbodige luxe voor je. Binnen slechts enkele minuten, is je melk opgeklopt en is het genieten geblazen. Heb je nog géén melkopschuimer zonder teflon in huis? Of is het huidige apparaat toe aan vernieuwing? Dan ben je vast op zoek naar de beste variant.

Als wij je een advies mogen geven, zouden we je een melkopschuimer zonder anti-aanbaklaag adviseren. Wil je hier meer over weten? Dan ben je aangekomen op het juiste adres. Lees je mee?

Wat is een melkopschuimer?

Veel koffiezetapparaten hebben van zichzelf een ingebouwde melkopschuimer. In dit geval spreken we over een melkreservoir. Heb je deze niet? Dan zijn deze apparaten net zo goed in een externe vorm te koop. En dat is precies het product dat we bespreken.

Een melkopschuimer is een keukenapparaat waarmee je (warme) melk opklopt. Melkopschuimers komen in verschillende vormen:

 • Elektrische beker met het vermogen tot opwarmen;
 • Handmatig op batterijen;
 • Handmatig zonder batterijen of elektriciteit;
Wat is een melkopschuimer zonder teflon?

Hoe gebruik je een melkopschuimer zonder teflon?

Als je melk op gaat schuimen met een melkopschuimer zonder teflon, dan doe je de volgende handelingen:

 • Voeg de melk toe aan het apparaat of gebruik een maatbeker. Gebruik normale melk, havermelk of speciale koffiemelk
 • Als je een handmatige melkopschuimer gebruikt, dien je de melk eerst op te warmen. Een elektrische melkopschuimer daarentegen warmt de melk zelfstandig op
 • Druk op de startknop en wacht enkele minuten
 • Voeg de opgeklopte melk toe aan de koffie

De melk komt er vervolgens dikker en warmer uit. Uiteraard met een schuimkraag. Daar ga je tenslotte voor. Je kunt de melk zo dik opschuimen als je zelf wil. Zo geniet je van een welverdiende koffie naar wens – maar dan vanuit huis. 

Lees in deze video hoe je melkopschuimen kunt!

Wat zijn de voordelen van een melkopschuimer zonder anti-aanbaklaag?

Niet alleen pannen hebben anti-aanbaklagen tegenwoordig. De meeste keukenapparaten beschikken namelijk over deze beschermlagen – zo ook melkopschuimers. Normaal gesproken zorgt teflon ervoor, dat het apparaat beschermt blijft tegen vetresten en andere mankementen. 

De meeste mensen houden echter geen rekening met de nadelen van een anti-aanbaklaag. In theorie kan deze beschermlaag zelfs schadelijk worden. De coating van het apparaat gaat verdampen op het moment dat deze beschadigd raakt. Hierbij komen PFOA en PTFE vrij, en deze stoffen zijn schadelijk voor de gezondheid. Het advies om beschadigde en verouderde keukenapparatuur snel te vervangen, is er dus niet voor niks. PFAS kan namelijk ontzettend ongezond zijn voor mens en dier…

De mogelijke gezondheidsrisico’s zijn de grootste reden waarom huishoudens overstappen naar een melkopschuimer zonder teflon. Zo weet je zeker dat je gevaren uitsluit.

SMEG melkopschuimer

Bij normaal gebruik is een anti-aanbaklaag helemaal niet schadelijk of gevaarlijk voor je gezondheid.

Hier vind je een melkopschuimer zonder PFAS

Wil je zelf een melkopschuimer zonder PFAS kopen? We geven je geen ongelijk. Tenslotte ken je de voordelen hiervan. Hieronder staan enkele melkopschuimers beschreven en uitgelicht.

Dit zijn de beste melkopschuimers zonder teflon of PFAS anti-aanbaklaag! We hebben ze voor jou netjes op een rij gezet.

#1 SMEG – Koffie – Melkopschuimer

Melkopschuimer van Smeg, vervaardigd van roestvrij staal. Deze melkopschuimer is uitgevoerd in een jaren '50 retrodesign en een blikvanger in elke keuken. De opschuimer kan tot 600 ml melk verwarmen en tot 250 ml opschuimen, waarbij twee opschuimschijven worden gebruikt voor optimale schuimresultaten. Het verwarmingssysteem op inductie is veilig en praktisch en gaat automatisch uit. De opschuimer heeft 6 programma's: warme en koude melk, luchtig of compact schuim en warme melk of chocolade.


#2 WMF Lono – Elektrische melkopschuimer

De WMF Lono Melk en Chocolade Opschuimer is een verfijnde melkopschuimer voor alle melksoorten en voor de bereiding van warme chocolademelk gemaakt van echte chocolade. Dit is zowel een melkopschuimer als een warme chocolademelk opschuimer.

De multi-getalenteerde WMF Lono Milk & Choc maakt luchtig melkschuim voor heerlijke cappuccino’s en smelt hele stukjes chocolade voor een goede warme chocolademelk. Soja Melk, lactose-vrije melk of koemelk, de inductie melkopschuimer behandelt alle types met gemak. Zodra het werk gedaan is, kan het melkreservoir eenvoudig worden gereinigd in de vaatwasser. De WMF Lono Milk & Choc - voor kenners van alle leeftijden.


#3 Orange85 Handmatige Melkopschuimer

Wil je helemaal zonder elektriciteit of batterijen werken? Geen probleem. Met deze melkopschuimer van Orange85 kun je prima uit de voeten. Hier krijg je zelfs een bijpassend glas bij.

Na het opwarmen van de melk – in de magnetron of in een pannetje – klop je de melk gemakkelijk op. Je plaatst het apparaat in het glas, om zo handmatig aan de slag te gaan. De melkopschuimer is samengesteld van roestvrij staal. Hoewel je deze niet in de vaatwasser mag plaatsen, is dit materiaal vrij simpel schoon te maken. De melkopschuimer heeft geen anti-aanbaklaag en is dus helemaal vrij van BPA en teflon.


#4 Bikolo – Handmatige Melkopschuimer

Wil je helemaal niets te maken hebben met een anti-aanbaklaag? Wij hebben een prima apparaat voor je gevonden. Deze melkopschuimer zonder PFAS is van Bikolo en het betreft een handmatige melkopschuimer. Bij aanschaf krijg je er zelfs gratis batterijen bij.

Het apparaat is handmatig en komt dus zonder stekker. Zo heb je genoeg bewegingsvrijheid en ben je niet afhankelijk van een stopcontact. Je hebt slechts enkele seconden nodig voor het opschuimen. Het handvat ligt comfortabel in de hand en is samengesteld van roestvrij staal. Gebruik het apparaat – behalve voor melk – óók voor smoothies of shakes naar keuze.

Let op: De melkopschuimer is niet geschikt voor de vaatwasser. Opletten geblazen.

Verkrijgbaar bij

bol.com

#5 Ocina – Melkopschuimer – Electrisch

Deze stijlvolle melkopschuimer van Ocina is een aanwinst voor je keuken. Het apparaat is helemaal vrij van BPA en andere schadelijke stoffen. Binnen slechts twee minuten schuimt de melk op en wordt deze verwarmt tot 65 graden. Na het opwarmen, koppel je de melkkan los van het opzetstuk, zodat je de melk gemakkelijk kunt schenken.

De onderkant beschikt over een antislip laag, waardoor het apparaat niet gemakkelijk wegschuift. Dit is zeer bevorderlijk voor de veiligheid. De inhoud van de melkkan is geschikt voor vier koffies tegelijk. Krijg je visite over de vloer? Dan ben je weinig tijd kwijt aan een bakje koffie bereiden.

Verkrijgbaar bij

bol.com (€49,99)


#7 WMF Lumero Melkopschuimer

 • Inductie melkopschuimer met 4 handige functies: Romige luchtige melkschuim voor cappuccino of latte macchiato, Stevige melkschuim voor cappuccino of latte macchiato, Koud melkschuim voor frappé en desserts, Warme melk voor koffie-verkeerd of warme chocolademelk
 • Duidelijke LED-verlichte displaytoets met WMF One Touch functie
 • Decoratieve LED-verlichting tijdens gebruik.
 • Stijlvol ontwerp gemaakt van hoogwaardig mat Cromargan 18/10 roestvrij staal zonder anti-aanbaklaag
 • Automatische uitschakeling na afloop programma.

#8 OMMO melkopschuimer 350ml

 • 4-in-1 melkopschuimer: 4 keuzemogelijkheden voldoen aan je veelzijdige behoeften: cappuccino, latte, verwarmen van melk of warme chocolade en koud opschuimen. Verfris je 's ochtends of in de theetijd snel met een kopje cappuccino of latte. Bewaar de reis naar het café. Volmelk wordt aanbevolen.
 • ☕ Veilig, duurzaam materiaal: veilig koffie met antiaanbaklaag aan de binnenkant en roestvrij stalen oppervlak. Het aluminium verwarmingselement aan de onderkant van het melkkannetje versnelt de verwarming en verlengt de levensduur.
 • Automatische uitschakeling en geluidsarm: de elektrische melkopschuimer schakelt automatisch uit wanneer de melk de ideale temperatuur bereikt en het opschuimen is voltooid. Bespaar tijd. Door de magnetische centrifugaaltechnologie werkt de melkopschuimer geruisloos.
 • ☕ Grote capaciteit en snel: de elektrische melkopschuimer kan in de jaren 80 heet worden, dik schuim produceren en in 4 minuten melk of warme chocolade verwarmen. De minimale schuimcapaciteit voor melk bedraagt 3,5 oz en het maximum 30 gram.
 • Eenvoudig te reinigen: de melkopschuimer heeft een afneembare bodem en garde, die voor het reinigen kunnen worden verwijderd. De melkkan kan in de vaatwasser worden gereinigd. En de basis kan met een zachte doek worden gereinigd. Verminder het huishoudelijk werk.

Verkrijgbaar bij

amazon.nl (€70,94)

#9 Severin SM3587 inductiemelkopschuimer

 • Melkschuim in perfectie en nog veel meer. - Veelzijdige toepassingsmogelijkheden voor individueel genot dankzij 13 geïntegreerde programma's
 • Perfect voor veganisten, sporters, gezinnen en koffieliefhebbers. - Voor hete en koude melkschuim, melkschuim uit -, cashew, - of lactosevrije melk (speciale programma's), proteïneshakes, warme chocolade uit hele chocoladestukken, babyvoeding, glühwein, melkschuim voor cappuccino en latte macchiato en nog veel meer!
 • Comfortabele bediening door moderne Easy-Select draaiknop met OLED-display – eenvoudig door draaien het gewenste drankje selecteren, met een druk op de knop bevestigen en genieten
 • Uniek design en stijlvolle 360° LED-lichtring – met statusweergave voor warm of koud gebruik en akoestisch eindsignaal (uitschakelbaar)

Waar let je op als je een melkopschuimer zonder teflon koopt?

Voordat je een melkopschuimer zonder teflon koopt, is het goed om te weten waar je precies op moet letten. Zo weet je waar je naar zoekt en welke eisen je stelt aan het apparaat. Deze punten worden hieronder met je besproken.

 • Prijs. Wat wil je voor een melkopschuimer betalen? Je kunt het zo gek maken als je zelf wil. Ook als je het simpel wil houden, kun je verschillende kanten op. Over het algemeen is een handmatige melkopschuimer lager qua prijs.
 • Inhoud. Wil je meerdere koffies tegelijkertijd maken? Let op de inhoud van de beker.
 • Soort. Er zijn verschillende soorten melkopschuimers die je kunt kiezen. Bepaal van tevoren waar je voorkeur naar uit gaat.
 • Schoonmaak. Wil je hoe dan ook gebruikmaken van de vaatwasser voor de schoonmaak? Neem dit aspect mee in je eindoordeel.

Alle keuken apparaten zonder anti-aanbaklaag

Jij bent vast net zo geschrokken als ik toen je er achter kwam dat in zoveel consumenten producten PFAS zit verwerkt. Wil jij gifvrij leven? Dan wordt het tijd om al je keuken apparatuur te vervangen voor PFAS-vrije producten. Over de meest gebruiken keuken apparaten zonder anti-aanbaklaag hebben wij een artikel met aankoop advies geschreven. Onderstaand een opsomming van keuken apparatuur, ik durf te wedden dat jij minimaal 2 van deze producten in je keukenkastjes hebt staan.

Conclusie

Een melkopschuimer zonder anti-aanbaklaag is beter voor je gezondheid en makkelijk in gebruik. Het is belangrijk dat het apparaat vrij is van BPA en van andere schadelijke stoffen. Deze hebben we uitgebreid met je besproken en je hebt drie verschillende apparaten gevonden.

Je weet precies wat een melkopschuimer is en hoe je deze gebruikt. Heb je deze nog niet in huis? Met deze informatie ben je in staat een melkopschuimer zonder PFAS naar wens aan te schaffen.

Melkopschuimer van Smeg, vervaardigd van roestvrij staal. Deze melkopschuimer is uitgevoerd in een jaren '50 retrodesign en een blikvanger in elke keuken. De opschuimer kan tot 600 ml melk verwarmen en tot 250 ml opschuimen, waarbij twee opschuimschijven worden gebruikt voor optimale schuimresultaten. Het verwarmingssysteem op inductie is veilig en praktisch en gaat automatisch uit. De opschuimer heeft 6 programma's: warme en koude melk, luchtig of compact schuim en warme melk of chocolade.

De WMF Lono Melk en Chocolade Opschuimer is een verfijnde melkopschuimer voor alle melksoorten en voor de bereiding van warme chocolademelk gemaakt van echte chocolade. Dit is zowel een melkopschuimer als een warme chocolademelk opschuimer.

De multi-getalenteerde WMF Lono Milk & Choc maakt luchtig melkschuim voor heerlijke cappuccino’s en smelt hele stukjes chocolade voor een goede warme chocolademelk. Soja Melk, lactose-vrije melk of koemelk, de inductie melkopschuimer behandelt alle types met gemak. Zodra het werk gedaan is, kan het melkreservoir eenvoudig worden gereinigd in de vaatwasser. De WMF Lono Milk & Choc - voor kenners van alle leeftijden.

Wil je helemaal zonder elektriciteit of batterijen werken? Geen probleem. Met deze melkopschuimer van Orange85 kun je prima uit de voeten. Hier krijg je zelfs een bijpassend glas bij.

Na het opwarmen van de melk – in de magnetron of in een pannetje – klop je de melk gemakkelijk op. Je plaatst het apparaat in het glas, om zo handmatig aan de slag te gaan. De melkopschuimer is samengesteld van roestvrij staal. Hoewel je deze niet in de vaatwasser mag plaatsen, is dit materiaal vrij simpel schoon te maken. De melkopschuimer heeft geen anti-aanbaklaag en is dus helemaal vrij van BPA en teflon.

 • Inductie melkopschuimer met 4 handige functies: Romige luchtige melkschuim voor cappuccino of latte macchiato, Stevige melkschuim voor cappuccino of latte macchiato, Koud melkschuim voor frappé en desserts, Warme melk voor koffie-verkeerd of warme chocolademelk
 • Duidelijke LED-verlichte displaytoets met WMF One Touch functie
 • Decoratieve LED-verlichting tijdens gebruik.
 • Stijlvol ontwerp gemaakt van hoogwaardig mat Cromargan 18/10 roestvrij staal zonder anti-aanbaklaag
 • Automatische uitschakeling na afloop programma.
 • Melkschuim in perfectie en nog veel meer. - Veelzijdige toepassingsmogelijkheden voor individueel genot dankzij 13 geïntegreerde programma's
 • Perfect voor veganisten, sporters, gezinnen en koffieliefhebbers. - Voor hete en koude melkschuim, melkschuim uit -, cashew, - of lactosevrije melk (speciale programma's), proteïneshakes, warme chocolade uit hele chocoladestukken, babyvoeding, glühwein, melkschuim voor cappuccino en latte macchiato en nog veel meer!
 • Comfortabele bediening door moderne Easy-Select draaiknop met OLED-display – eenvoudig door draaien het gewenste drankje selecteren, met een druk op de knop bevestigen en genieten
 • Uniek design en stijlvolle 360° LED-lichtring – met statusweergave voor warm of koud gebruik en akoestisch eindsignaal (uitschakelbaar)
KokenKoken
KokenKoken
5 1 vote
Beoordeel artikel
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
guest
10 Commentaren
Oudste
Nieuwste Best beoordeeld
Inline Feedbacks
View all comments
M.A. Schuitema

Ik heb de WMF Lenoro gekocht. Volgens de bijgeleverde informatie is deze voorzien van een antiaanbaklaag. Uh?!?! Volgens jullie platform niet. De afd. Consumentenvoorlichting van WMF kan er geen duidelijk antwoord op geven. Hoe zit dit ? Graag informatie van uw kant.

Gifvrij Leven

Hallo M.A. Schuitema,

Bedankt voor je bericht.
Bij onze aanbevelingen gaan we uit van de teksten die op de leverancierspagina staat.
In dit geval van de WMF Lumero maken ze gebruik van Cromargan® (RVS) en dat is dus inderdaad geen giftige PFAS anti aanbaklaag.
Zie ook even deze video over Cromargan: Cromargan RVS
Ook lees ik in de handleiding niets over aanbaklaag o.i.d. wij kunnen je hier ook verder niet bij helpen.

Als je het mij vraagt moeten ze je juist bij WMF kunnen helpen, gezien hun de producent/ontwikkelaar zijn van dit product.

Helaas kan ik je ook niet de duidelijkheid verschaffen.

Groet,
Jurr team zonderantiaanbaklaag.com

Gifvrij Leven

Na nog eens goed lezen, kom ik toch het woord kleeflaag tegen.
De WMF Lumero staat/stond dus ten onrechte op onze website.
In alle beschrijvingen op zowel bol, amazon en WMF zelf lees je hier niets over.
Echter kom je het woord kleeflaag tegen in de handleiding.

Wat voor een kleeflaag dit is, daar zou toch echt WMF zelf uitspraak over moeten doen.

Ik zal ze om uitleg vragen.

Groet,
Jurr

M.A. Schuitema

Beste Jurr, dank voor je antwoord. Ik heb WMF om een schriftelijke verklaring gevraagd en ben in afwachting.
Mvg, Martin

Gifvrij Leven

Aha, ben benieuwd.
Zou je de reactie van WMF met ons willen delen?

Gifvrij Leven

Hallo,

Heeft u al bericht terug gehad van WMF?

Ben heel benieuwd.

Groet
Jurr

Els Verloop

#7 Ocina melkopschuimer heeft volgens jullie info geen PFAS. Bol.com vermeldt BPA vrij. Ik zie bij Produktinformatie dat het een anti kleeflaag heeft. Als ik kijk bij Eigenschappen dan is het RVS met ABS. Is dat wel gezond dan? https://www.technischwerken.nl/kennisbank/techniek-kennis/wat-is-abs-en-waar-wordt-deze-kunststof-voor-gebruikt/
Graag jullie reactie.

Gifvrij Leven

Hallo Els,

Bedankt voor je reactie.
Als je op BOL kijkt bij product specificaties zie je dat bij PFAS-VRIJ Ja aangegeven staat.
Zie onderstaande afbeelding ter bevestiging, waarom dan met anti-aanbaklaag aangegeven wordt is voor mij een raadsel.

Ocina-melkopschuimer-pfas-vrij

Wat betreft RVS met ABS lijkt dit een veilige stof, lees in dit artikel meer over ABS en RVS.

Hopelijk heb ik je vragen kunnen beantwoorden?

Succes met je zoektocht naar de juiste Melkopschuimer zonder PFAS anti-aanbaklaag!

Groet,
Jurr van Zonderantiaanbaklaag.com

Marie Broeckman

Hoi Jurr,

Ik zie bij veel van de boven aangegeven schuimers gewoon een anti aanbaklaag staan op bol.com. In hoeverre heb je deze producten goed uitgezocht? Ik wil graag een elektrische melkschuimer zonder anti aanbak maar zie deze niet tussen de door jou aangegeven tips?

Groetjes Marie

Gifvrij Leven

Hallo Marie,

Bedankt voor je reactie, daar kunnen we wat mee.

Wij hebben onze uiterste best gedaan om de beste melkopschuimers zonder PFAS voor onze lezers op een rij te zetten.
Echter wil het wel eens voorkomen dat er onverhoopt toch één product met PFAS/Teflon tussen staat.
Zoals je in je onderzoek hebt kunnen zien doen fabrikanten heel geheimzinnig over hun ‘aanbaklaag’
Bij de melkopschuimers heb ik een aanname gedaan dat als deze aan de binnenzijde er uit ziet als RVS deze zonder giftige anti aanbaklaag van PFAS is.

Er zit namelijk ook nog een verschil tussen giftig of niet.
Wil je voor safe gaan, kies dan voor handmatige melkopschuimer in combinatie met een RVS kan.

Verder kan ik je de SMEG aanraden die kannen zijn ook van RVS.

Succes met je zoektocht naar een goede melkopschuimer zonder teflon.

Groet, JUrr