Beste hapjespan zonder Teflon en PFAS anti-aanbaklaag

Staat een nieuwe hapjespan bovenaan jouw wensenlijstje? Wij kunnen jou niets anders dan een hapjespan zonder teflon anti-aanbaklaag aanschaffen. Deze pannen zijn makkelijk qua onderhoud, goed voor de gezondheid én voldoet zonder twijfel aan al jouw eisen. 

Waar let je op als je een hapjespan zonder teflon gaat aanschaffen? En uit welke modellen kun je zoal kiezen? Mocht jij alles willen weten over hapjespannen zonder teflon en waar je precies op moet letten, dan raden wij jou aan om snel verder te lezen. Alleen zo mis je geen belangrijke informatie!

Wat is een hapjespan?

De hapjespan is alom bekend in de keuken. In vrijwel iedere pannencollectie kun je deze wel vinden. Heb je hier totaal geen beeld bij? Dat is geen enkel probleem. Want voordat we bij een hapjespan zonder teflon uitkomen, lichten we eerst de pan in het algemeen uit.

Een hapjespan kun je zien als de ‘grote broer’ van de koekenpan. In enkele opzichten zijn deze namelijk hetzelfde. Het grootste verschil blijft echter de grootte. De randen van een hapjespan staan hoger en ook de afmetingen zijn ruimer. Vanzelfsprekend kunnen veel gerechten hierin worden klaargemaakt. Wat je echter vaker ziet, is dat het vleesgerechten betreft – zoals kip of vleesvervangers.

De pannen hebben hier een perfecte grootte voor en de opstaande randen houden het spatten van vet tegen. Jij blij en jouw keuken blijft in een perfecte staat.

Wat is een hapjespan zonder anti-aanbaklaag?

Veel hapjespannen komen met anti-aanbaklaag. Hier komt echter steeds meer verandering in. Zo schaffen steeds meer mensen een hapjespan zonder anti-aanbaklaag aan. De redenen daarvoor bespreken we later met je.

Anti-aanbaklagen zijn doorzichtige lagen die aan zowel de binnen- als de buitenkant van de pannen zijn aangebracht. Deze laag in de pan zorgt voor het volgende:

  • De pan is makkelijk af te wassen;
  • Vetlagen voorkomen beschadigingen;
  • Voedsel brandt minder snel aan;

Je zou zeggen: niks meer aan doen. Anti-aanbaklagen zijn dé oplossing tijdens het koken. Het tegendeel is echter waar. Want behalve dat deze pannen niet in de vaatwasser kunnen, zijn er meer nadelen waar je rekening mee moet houden. Deze hebben zelf betrekking op de algehele gezondheid.

bron: Meesterslijpers

Wat zijn de voordelen van een hapjespan pfas vrij?

Veel mensen denken dat hapjespannen met anti-aanbaklaag de allerbeste keuze is. Eerder hebben we duidelijk gemaakt dat juist het tegenovergestelde waar is. Dat blijkt uit de onderstaande punten die wij voor jou op een rijtje hebben gezet.

  • Makkelijk af te wassen: Dacht je dat een hapjespan zonder teflon moeilijker af te wassen is? Dan heb je het mis. Pannen met anti-aanbaklaag mogen doorgaans niet in de afwasmachine worden geplaatst. Dit is nadelig voor de pan. Maar een pan zónder anti-aanbaklaag? Geen probleem! Daarbij doet een simpel sopje ook wonderen natuurlijk.
  • Langere levensduur: Anti-aanbaklagen die beschadigen moet je niet te lang meer gebruiken omdat dit schadelijk kan zijn. Pannen zonder teflon daarentegen kunnen langer mee. Je hebt tenslotte geen teflon laag.
  • Beter voor de gezondheid. Anti-aanbaklagen die beschadigen, gaan op den duur verdampen en dit is nadelig voor je gezondheid. Hoe dit precies zit, dat lees je later.
  • Voedsel bakt sneller gaar. Anti-aanbaklagen houden het garen van voedsel aanzienlijk langer tegen dan wanneer je deze niet hebt. Sterker nog, hapjespannen pfas vrij bakken knapperiger én sneller. Dat is natuurlijk nooit verkeerd.

Is een hapjespan met anti-aanbaklaag schadelijk?

Maak jij op dit moment nog gebruik van een hapjespan met anti-aanbaklaag? Dan hoef je je nog geen zorgen te maken. Raak vooral niet in paniek. Zolang jouw pan geen beschadigingen heeft, is de anti-aanbaklaag nog niet schadelijk.

Deze wordt het wél als de pan vanbinnen mankementen heeft. Denk hierbij aan bijvoorbeeld krassen of deuken. Hierdoor is de beschermlaag niet meer intact en bij contact met warmte, kan deze vervolgens verdampen. De stoffen die daarbij vrijkomen zijn schadelijk en soms zelfs giftig. Het betreft hier PFOA en PTFE. Hiermee in contact komen kan zelfs kankerverwekkend zijn. Je moet de pan bij beschadiging weggooien!

De laatste jaren zijn de anti-aanbaklagen aanzienlijk verbeterd en is inmiddels het verboden om PFOA überhaupt te gebruiken.

Mocht je geen enkel risico willen nemen én langer met jouw hapjespannen willen doen, dan raden wij zonder teflon aan. Dit is de voornaamste reden waarom pannen zonder deze laag zo in trek zijn.

Beste Hapjespan zonder teflon kopen?

Wil jij een hapjespan zonder teflon kopen? Dat komt goed uit. Dit zijn onze aanbevelingen voor jou:

Hieronder vind je de beste hapjespannen zonder teflon anti-aanbaklaag.

#1 Demeyere Apollo 7 – Kookpan – 24 cm – met glazen deksel

Als beste getest!

Braadpannen die zijn gemaakt van roestvrij staal, hebben verschillende voordelen. Zo is het materiaal simpel schoon te houden en worden gerechten optimaal verhit, zelfs als de kookplaat op zijn laagst staat. Deze braadpan van Demeyere is dus een prima keuze.

De pan kun je gebruiken op vrijwel alle hittebronnen. Het gewicht bedraagt 1940 gram. Zo kun je de pan makkelijk verplaatsen. En de schoonmaak? Dat laat je gewoon aan de vaatwasser over.


#2 GreenPan Brussels Keramische hapjespan met deksel 24 cm

Een hapjespan zoals de GreenPan Brussels Keramische hapjespan met deksel 24 cm mag niet ontbreken aan jouw pannencollectie. Dit type pan gebruik je namelijk voor allerlei soorten gerechten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een lekkere pan risotto of een goed gevulde pastasaus? Maar ook voor het aanbraden van een stukje vlees is deze pan zeer geschikt. Deze pan is gemaakt van aluminium, een relatief licht materiaal dat snel opwarmt. De PFAS-vrije keramische coating op de bodem is duurzaam en vervaardigd uit onschadelijke stoffen. De pan is geschikt voor alle warmtebronnen en mag ook in de oven. Let wel op: het handvat van rvs wordt warm tijdens het koken.

Met de glazen deksel laat je gerechten langzaam garen en houd je het kookproces in de gaten zonder warmte te verliezen. De pan van GreenPan is duurzaam geproduceerd en heeft een sterke PFAS-vrije keramische antiaanbaklaag, waardoor de pan langer meegaat. De bakpan is geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie en gebruik in de oven tot aan 180 °C. Deze pan heeft een basisklasse bouwkwaliteit, waardoor 'ie eerder slijt en minder stevig is dan een midden- en topklasse pan. Een rvs handgreep warmt snel op, kijk dus goed uit bij het verplaatsen van de pan.


#3 Demeyere Intense 5 Sudderpan 28cm

De Demeyere Intenste heeft alles wat je maar kunt wensen – zoals een grootte van 28 centimeter en een samenstelling van roestvrij staal. Vooral dat laatste aspect is niet geheel onbelangrijk. Dit bevordert de verwarming en houdt de pan langere tijd mooi.

Mocht je je zorgen maken over warmtebronnen, dan kunnen we je al op het hart drukken dat dat niet nodig is. De pan kun je wat dat betreft namelijk zeer breed inzetten en gebruiken bij ieder gerecht.


#4 BK Easy Induction Ceramic Hapjespan -24cm keramisch

Met de BK Easy Induction Ceramic bak je gezond op alle warmtebronnen. De kracht spat van deze pan af: zwart aluminium, een keramische grijze coating en een stevige roestvrij edelstalen greep. De milieuvriendelijk geproduceerde coating (vrij van PTFE en PFOA) kan tegen een stootje en is perfect voor het bakken op hoge temperaturen (tot 400°C). De draadgreep is vuurvast en zorgt voor een goede grip op de pan. Je reinigt de pan eenvoudig in lauwwarm water met een mild afwasmiddel.

Dankzij de keramische coating met antiaanbak eigenschappen van de Easy Induction Ceramic kun je ingrediënten korter en heter bakken (tot 400 °C), met behoud van hun vitaminen en structuur. De coating is milieuvriendelijk geproduceerd en krasbestendig. Door de 5,5 mm dikke bodem met magnetische plaat is deze pan uitermate geschikt voor inductie. Het aluminium van de pan warmt snel en gelijkmatig op. Daarbij vervormt de bodem niet én is de pan geschikt voor de oven (tot 280 °C). Dikke bodem van 4,5 mm voor gebruik op alle warmtebronnen, incl. inductie.


#5 Tefal Trattoria Hapjespan met deksel 28 cm

De Tefal Trattoria Hapjespan met deksel 28 cm is een braadpan en hapjespan in één. Door de deksel met druppels is de pan namelijk ideaal voor het stoven van gerechten. En door de hoogte van de pan en de antiaanbaklaag is de pan erg geschikt voor het bakken van ingrediënten. Zo maak je bijvoorbeeld heerlijk stoofvlees door het vlees eerst aan te bakken en vervolgens te laten sudderen met de deksel op de pan. De pan is van aluminium wat 'm erg licht maakt. Fijn, want zo verplaats je de pan gemakkelijk van de warmtebron naar tafel. Naast vleesgerechten, maak je ook eenpansgerechten in deze hapjespan zoals risotto of paella. Na gebruik reinig je de pan eenvoudig met de hand.

De bakpan is geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie en gebruik in de oven tot aan 250 °C. Je gebruikt weinig olie of boter tijdens het bakken, dankzij de antiaanbaklaag. Een aluminium pan is licht van gewicht en hierdoor makkelijk te verplaatsen. Deze pan heeft een basisklasse bouwkwaliteit, waardoor 'ie eerder slijt en minder stevig is dan een midden- en topklasse pan. De pan is niet vaatwasserbestendig, maar reinig je eenvoudig met de hand.


#6 Greenpan Craft Hapjespan met deksel 30 cm

De Greenpan Craft Hapjespan met deksel 30 cm is ideaal voor het maken van roerbakschotels of gerechten die lang moeten sudderen, zoals stoofvlees. Met de meegeleverde deksel laat je gerechten langzaam garen. Je haalt een duurzaam geproduceerde pan in huis die lang meegaat. De pan is voorzien van een PFAS-vrije keramische antiaanbaklaag. Hierdoor bak je met weinig boter of olie en kook je gezonder. Dankzij de rechte randen van de pan, is het bakoppervlak groter. Dit zorgt dus voor meer ruimte in de pan. De pan is geschikt voor alle warmtebronnen, ook voor inductie en gebruik in de oven tot aan 220 graden. Je reinigt de pan na gebruik gewoon in de vaatwasser.

De pan heeft 2 handgrepen, zodat je de pan veilig en gemakkelijk verplaatst. De bakpan is geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie en gebruik in de oven tot aan 220 °C. Een bakpan met een keramische baklaag is geschikt voor hoge temperaturen, hierdoor bak je ingrediënten snel krokant. Deze pan heeft een basisklasse bouwkwaliteit, waardoor 'ie eerder slijt en minder stevig is dan een midden- en topklasse pan.


#7 GreenPan Brussels Keramische hapjespan met deksel 24 cm

Een hapjespan zoals de GreenPan Brussels Keramische hapjespan met deksel 24 cm mag niet ontbreken aan jouw pannencollectie. Dit type pan gebruik je namelijk voor allerlei soorten gerechten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een lekkere pan risotto of een goed gevulde pastasaus? Maar ook voor het aanbraden van een stukje vlees is deze pan zeer geschikt. Deze pan is gemaakt van aluminium, een relatief licht materiaal dat snel opwarmt. De PFAS-vrije keramische coating op de bodem is duurzaam en vervaardigd uit onschadelijke stoffen. De pan is geschikt voor alle warmtebronnen en mag ook in de oven. Let wel op: het handvat van rvs wordt warm tijdens het koken.

Met de glazen deksel laat je gerechten langzaam garen en houd je het kookproces in de gaten zonder warmte te verliezen. De pan van GreenPan is duurzaam geproduceerd en heeft een sterke PFAS-vrije keramische antiaanbaklaag, waardoor de pan langer meegaat. De bakpan is geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie en gebruik in de oven tot aan 180 °C. Deze pan heeft een basisklasse bouwkwaliteit, waardoor 'ie eerder slijt en minder stevig is dan een midden- en topklasse pan. Een rvs handgreep warmt snel op, kijk dus goed uit bij het verplaatsen van de pan.

Conclusie

Ben jij toe aan een gloednieuwe hapjespan? Of ben jij simpel op zoek naar heel iets nieuws? Een hapjespan zonder anti-aanbaklaag kunnen wij jou ten zeerste aanraden. De afgelopen jaren zijn deze pannen steeds populairder geworden en dat is niet voor niks natuurlijk.

Deze pannen houd je makkelijk schoon, hebben een lange levensduur en zijn onschadelijk voor de gezondheid. Beschermlagen worden schadelijk op het moment dat deze beschadigd raken en dat kan gevaarlijk zijn. Wil je dit voorkomen? Dan is een hapjespan pfas vrij – wat ons betreft – een goede oplossing.

Heb je behoefte aan inspiratie of adviezen? Wij hebben enkele hapjespannen op een rijtje gezet en beschreven. Zit hier iets voor jou tussen?

Als beste getest!

Braadpannen die zijn gemaakt van roestvrij staal, hebben verschillende voordelen. Zo is het materiaal simpel schoon te houden en worden gerechten optimaal verhit, zelfs als de kookplaat op zijn laagst staat. Deze braadpan van Demeyere is dus een prima keuze.

De pan kun je gebruiken op vrijwel alle hittebronnen. Het gewicht bedraagt 1940 gram. Zo kun je de pan makkelijk verplaatsen. En de schoonmaak? Dat laat je gewoon aan de vaatwasser over.

Een hapjespan zoals de GreenPan Brussels Keramische hapjespan met deksel 24 cm mag niet ontbreken aan jouw pannencollectie. Dit type pan gebruik je namelijk voor allerlei soorten gerechten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een lekkere pan risotto of een goed gevulde pastasaus? Maar ook voor het aanbraden van een stukje vlees is deze pan zeer geschikt. Deze pan is gemaakt van aluminium, een relatief licht materiaal dat snel opwarmt. De PFAS-vrije keramische coating op de bodem is duurzaam en vervaardigd uit onschadelijke stoffen. De pan is geschikt voor alle warmtebronnen en mag ook in de oven. Let wel op: het handvat van rvs wordt warm tijdens het koken.

Met de glazen deksel laat je gerechten langzaam garen en houd je het kookproces in de gaten zonder warmte te verliezen. De pan van GreenPan is duurzaam geproduceerd en heeft een sterke PFAS-vrije keramische antiaanbaklaag, waardoor de pan langer meegaat. De bakpan is geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie en gebruik in de oven tot aan 180 °C. Deze pan heeft een basisklasse bouwkwaliteit, waardoor 'ie eerder slijt en minder stevig is dan een midden- en topklasse pan. Een rvs handgreep warmt snel op, kijk dus goed uit bij het verplaatsen van de pan.

De Demeyere Intenste heeft alles wat je maar kunt wensen – zoals een grootte van 28 centimeter en een samenstelling van roestvrij staal. Vooral dat laatste aspect is niet geheel onbelangrijk. Dit bevordert de verwarming en houdt de pan langere tijd mooi.

Mocht je je zorgen maken over warmtebronnen, dan kunnen we je al op het hart drukken dat dat niet nodig is. De pan kun je wat dat betreft namelijk zeer breed inzetten en gebruiken bij ieder gerecht.

Met de BK Easy Induction Ceramic bak je gezond op alle warmtebronnen. De kracht spat van deze pan af: zwart aluminium, een keramische grijze coating en een stevige roestvrij edelstalen greep. De milieuvriendelijk geproduceerde coating (vrij van PTFE en PFOA) kan tegen een stootje en is perfect voor het bakken op hoge temperaturen (tot 400°C). De draadgreep is vuurvast en zorgt voor een goede grip op de pan. Je reinigt de pan eenvoudig in lauwwarm water met een mild afwasmiddel.

Dankzij de keramische coating met antiaanbak eigenschappen van de Easy Induction Ceramic kun je ingrediënten korter en heter bakken (tot 400 °C), met behoud van hun vitaminen en structuur. De coating is milieuvriendelijk geproduceerd en krasbestendig. Door de 5,5 mm dikke bodem met magnetische plaat is deze pan uitermate geschikt voor inductie. Het aluminium van de pan warmt snel en gelijkmatig op. Daarbij vervormt de bodem niet én is de pan geschikt voor de oven (tot 280 °C). Dikke bodem van 4,5 mm voor gebruik op alle warmtebronnen, incl. inductie.

De Tefal Trattoria Hapjespan met deksel 28 cm is een braadpan en hapjespan in één. Door de deksel met druppels is de pan namelijk ideaal voor het stoven van gerechten. En door de hoogte van de pan en de antiaanbaklaag is de pan erg geschikt voor het bakken van ingrediënten. Zo maak je bijvoorbeeld heerlijk stoofvlees door het vlees eerst aan te bakken en vervolgens te laten sudderen met de deksel op de pan. De pan is van aluminium wat 'm erg licht maakt. Fijn, want zo verplaats je de pan gemakkelijk van de warmtebron naar tafel. Naast vleesgerechten, maak je ook eenpansgerechten in deze hapjespan zoals risotto of paella. Na gebruik reinig je de pan eenvoudig met de hand.

De bakpan is geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie en gebruik in de oven tot aan 250 °C. Je gebruikt weinig olie of boter tijdens het bakken, dankzij de antiaanbaklaag. Een aluminium pan is licht van gewicht en hierdoor makkelijk te verplaatsen. Deze pan heeft een basisklasse bouwkwaliteit, waardoor 'ie eerder slijt en minder stevig is dan een midden- en topklasse pan. De pan is niet vaatwasserbestendig, maar reinig je eenvoudig met de hand.

De Greenpan Craft Hapjespan met deksel 30 cm is ideaal voor het maken van roerbakschotels of gerechten die lang moeten sudderen, zoals stoofvlees. Met de meegeleverde deksel laat je gerechten langzaam garen. Je haalt een duurzaam geproduceerde pan in huis die lang meegaat. De pan is voorzien van een PFAS-vrije keramische antiaanbaklaag. Hierdoor bak je met weinig boter of olie en kook je gezonder. Dankzij de rechte randen van de pan, is het bakoppervlak groter. Dit zorgt dus voor meer ruimte in de pan. De pan is geschikt voor alle warmtebronnen, ook voor inductie en gebruik in de oven tot aan 220 graden. Je reinigt de pan na gebruik gewoon in de vaatwasser.

De pan heeft 2 handgrepen, zodat je de pan veilig en gemakkelijk verplaatst. De bakpan is geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie en gebruik in de oven tot aan 220 °C. Een bakpan met een keramische baklaag is geschikt voor hoge temperaturen, hierdoor bak je ingrediënten snel krokant. Deze pan heeft een basisklasse bouwkwaliteit, waardoor 'ie eerder slijt en minder stevig is dan een midden- en topklasse pan.

Een hapjespan zoals de GreenPan Brussels Keramische hapjespan met deksel 24 cm mag niet ontbreken aan jouw pannencollectie. Dit type pan gebruik je namelijk voor allerlei soorten gerechten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een lekkere pan risotto of een goed gevulde pastasaus? Maar ook voor het aanbraden van een stukje vlees is deze pan zeer geschikt. Deze pan is gemaakt van aluminium, een relatief licht materiaal dat snel opwarmt. De PFAS-vrije keramische coating op de bodem is duurzaam en vervaardigd uit onschadelijke stoffen. De pan is geschikt voor alle warmtebronnen en mag ook in de oven. Let wel op: het handvat van rvs wordt warm tijdens het koken.

Met de glazen deksel laat je gerechten langzaam garen en houd je het kookproces in de gaten zonder warmte te verliezen. De pan van GreenPan is duurzaam geproduceerd en heeft een sterke PFAS-vrije keramische antiaanbaklaag, waardoor de pan langer meegaat. De bakpan is geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie en gebruik in de oven tot aan 180 °C. Deze pan heeft een basisklasse bouwkwaliteit, waardoor 'ie eerder slijt en minder stevig is dan een midden- en topklasse pan. Een rvs handgreep warmt snel op, kijk dus goed uit bij het verplaatsen van de pan.

KokenKoken
KokenKoken
5 3 votes
Beoordeel artikel
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
guest
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments