Beste Le Creuset pannen zonder anti-aanbaklaag

Ben jij vaak in de keuken te vinden? En word jij er blij van om met de beste producten te werken? Om je tijd in de keuken zo leuk mogelijk te maken, is het vooral belangrijk om te investeren in de beste keukenmaterialen. Hierbij kun je denken aan bestek, borden en natuurlijk pannen. En wat de pannen betreft: er is meer dan genoeg keuze wat dat betreft.

Ben je op zoek naar het beste pannenmerk? Dan is Le Creuset misschien een merk waar je hart sneller van gaat kloppen. Het merk biedt namelijk verschillende pannen en voordelen aan. Wil je hier meer over weten? Op deze pagina vertellen we je meer over de pannen van Le Creuset.

Beste Le Creuset pan

Welke pannen biedt Le Creuset aan?

Wil je weten wat de beste pan van Le Creuset is? Daar kunnen wij moeilijk antwoord op geven. Het ligt dus niet alleen aan je keuken of fornuis, maar ook aan je eigen voorkeuren – zoals hieronder duidelijk wordt. Jij bent tenslotte de chef thuis en maakt op dagelijkse basis gebruik van de pan.

Dus neem behalve de product beschrijvingen, óók je eigen wensen mee in je uiteindelijke besluit. Mocht je hulp nodig hebben, dan vind je hieronder enkele voorbeelden van pannen die Le Creuset aanbiedt:

Le Creuset pan

Wie is Le Creuset?

Le Creuset is – zoals de naam het al zegt – van origine een Frans merk en is al een begrip vanaf de 20e eeuw. Kijkende naar het brede assortiment, valt het direct op dat de pannen wat hoger liggen qua segment. Er wordt vooral gebruikgemaakt van kwalitatief goede materialen – waarbij een lange levensduur gegarandeerd wordt.

Bij aanschaf krijg je eveneens de kans om gebruik te maken van een levenslange garantie. Mocht er gaandeweg iets misgaan met de pan of deze werkt niet naar behoren, dan is er nog geen man overboord. Je kunt de keuken letterlijk en figuurlijk vullen met Le Creuset. Want behalve pannen, kun je ook andere producten aanschaffen.

Wat dacht je van een nieuw bakblik? Of van een set nieuwe pollepels? De keuze is aan jou. Als je speciaal op zoek bent naar pannen, dan raden we je aan om het restant van dit artikel door te lezen. We vertellen je graag meer.

Le Creuset pannemerk
Oude reclame van Le Cresuet

Wat zijn de voordelen van Le Creuset pannen?

Het komt vast niet als een verrassing, dat de pannen van Le Creuset samen gaan met verschillende voordelen. We hebben de verbluffendste voor je samengevat.

  • PFAS-vrij: De pannen zijn vrij van PFAS. Dat betekent dat je niet bang hoeft te zijn voor schadelijke of gevaarlijke stoffen. Zo gaan de pannen eveneens langer mee in gebruik.
  • Emaille: Verschillende pannen in de collectie zijn samengesteld van Emaille. Dit is een natuurlijk product dat óók dienst doet als een soort anti-aanbaklaag. Deze houdt de pannen vrij van schadelijke vetresten.
  • Universeel: Wat betreft het gebruik ben je niet afhankelijk van een warmtebron. De meeste pannen zijn voor vrijwel ieder fornuis geschikt. Hoe ideaal is dat?
  • Ergonomische handgrepen: Je handen en armen raken tijdens het koken of verplaatsen niet overbelast. Daar zorgen de handgrepen wel voor. Deze liggen prettig in de hand. 
  • Vaatwasser veilig: Ook over het afwassen hoef je je geen zorgen te maken. Voor optimaal gemak mogen alle producten in de vaatwasser geplaatst worden.
Le Creuset pannen

Lees altijd de handleiding van je aankoop erop na. Zo weet je namelijk zeker dat je alle punten op je wensenlijstje kunt afstrepen.

Zijn er ook nadelen?

Ook de nadelen blijven niet onbesproken op deze pagina. We willen immers een zo’n eerlijk mogelijk beeld creëren. Daar ben je tenslotte mee geholpen. Als we de pannen van Le Creuset met andere pannenmerken vergelijken, dan komen we erachter dat de prijsklasse van Le Creuset aanzienlijk hoger ligt.

Voor een pan of set betaal je dus meer en hier moet je toe bereid zijn.

Voldoen de producten van Le Creuset daarentegen aan al je wensen? Dan is een aanschaf misschien wel op zijn plek.

Hoe vind ik de beste pan van Le Creuset?

Ben je bang een miskoop te begaan? Dan is het vrij onverstandig om bij het minste of geringste over te gaan tot aanschaf. Voordat je een pan gaat kopen, is het belangrijk om het volgende duidelijk te krijgen voor jezelf:

  • Wat wil ik voor een pan betalen: De aanschafprijs van een pan en is vrijwel altijd doorslaggevend. Het is aan jou om te bepalen welk budget je bereid bent om te betalen. Hou er rekening mee, dat goedkoop duurkoop is. Hoe groter je investering is, hoe groter de kans is dat je goede kwaliteit aanschaft.
  • Op welk fornuis kook ik: Dit is vooral belangrijk voor de werking van de pan. Als je kookt op inductie, dan zoek je naar een pan die hiervoor geschikt is. Wist je dat veel pannenmerken universele pannen verkopen? Of dit ook voor Le Creuset geldt, daar komen we later op terug.
  • Uit hoeveel personen bestaat mijn gezin: Dit is vooral allesbepalend voor de grootte van de pan. Maaltijden voor 4 personen passen immers niet in een kleine koekenpan.
  • Wil ik de vaatwasser gebruiken: De meeste huishoudens beschikken over een vaatwasser tegenwoordig. En waarom ook niet? Gemak dient de mens. Bovendien kost minder tijd ’s avonds. Er zijn echter pannen die alleen met de hand afgewassen mogen worden. Ga bij jezelf na of je dit een nadeel vindt.

Dit zijn de beste Le Creuset pannen

Wil jij de beste Le Creuset vinden om je pannen collectie compleet te maken? Hieronder hebben we de beste Le Creuset pannen voor jou op een rij gezet!

#1 Le Creuset Ronde Braadpan 26 cm Marseilleblauw

In de Le Creuset Ronde Braadpan 26 cm Marseilleblauw bereid je gerechten voor ongeveer 5 personen. Ideaal voor een gezin of wanneer je graag met een stel vrienden eet. De pan is van gietijzer, zodat 'ie de warmte gelijkmatig opbouwt en verdeelt. Hierdoor is de pan erg geschikt voor stoofgerechten. Maak bijvoorbeeld hachee of een verse pastasaus. Gietijzer is ook erg duurzaam. Als je de pan goed onderhoudt, gaat 'ie jarenlang en misschien zelfs generaties mee. De pan is geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie en gebruik in de oven tot aan iedere temperatuur. In de deksel zitten druipringen die het kookvocht gelijkmatig over het gerecht verdelen. Zo blijft het vlees lekker mals en gaart het gelijkmatig.

Le Creuset geeft levenslange garantie op deze pan. Dankzij de gladde binnenkant plakken je ingrediënten niet vast aan de bodem. In een braadpan van 5,3 liter maak je stoofpotjes voor gemiddeld 5 personen. Een gietijzeren pan is relatief zwaar en verplaats je minder gemakkelijk dan een pan van aluminium


#2 Le Creuset Gietijzeren rechthoekige grill Mat Zwart 36cm

In de Le Creuset Gietijzeren Grillpan 36 cm Mat Zwart grill jij eenvoudig verschillende ingrediënten krokant. De grillpan is gemaakt van gietijzer, hierdoor verspreidt de warmte gelijkmatig en krijgen je gerechten een mooi grillpatroon. Dankzij de vlakke onderkant is de grillpan geschikt voor alle warmtebronnen en gebruik je de pan dus ook in de oven. Door de handige schenktuit in de rand van de pan giet je overtollig vet gemakkelijk uit de pan. Je reinigt de grillpan na gebruik met de hand, dan blijft de kwaliteit goed en heb je extra lang plezier van de pan.

Verkrijgbaar bij

bol.com (€145,00)

#3 Le Creuset Braadpan Signature Kersenrood – ø 28 cm / 6.7 Liter

Wil je een eyecatcher voor je fornuis kopen? Deze Le Creuset braadpan van 28 cm kun je in een blauwe of groene kleur aanschaffen. Het product mag je gebruiken op alle warmtebronnen. Bovendien maak je gebruik van 2 handvaten, waardoor verplaatsen geen obstakel vormt.


#4 Le Creuset gietijzeren vierkante grillpan – 26cm – Mat Zwart

Een ergonomisch handvat voor een pan? Ja, dat lees je goed. Le Creuset heeft ervoor gezorgd daar haar pannen gemakkelijk en snel verplaatst kunnen worden. En dat allemaal zonder klachten. Daarbij maak je gebruik van 2 handvaten, waardoor de pan niet snel uit je handen valt.


#5 LE CREUSET – Gietijzer – Sauteerpan 28cm Rood

Een Le Creuset hapjespan van 28 cm kun je gebruiken voor gezelschappen van maximaal 6 personen. De pan mag je in de vaatwasser plaatsen en kun je op vrijwel iedere warmtebron gebruiken.


#6 Le Creuset Hapjespan Traditon Oranjerood – ø 28 cm / 3.6 Liter

Kook je regelmatig voor grote gezelschappen? Dan is deze pan een prima keuze. De samenstelling van het product bestaat alleen uit natuurlijke en duurzame producten. Hier is geen PFOA aan te pas gekomen. Bovendien is iedere warmtebron geschikt om te gebruiken.


#7 Le Creuset Koekenpan Signature Mat Zwart – ø 28 cm / 2.6 Liter

Zoek je een pan voor 2 tot 3 personen? Een Le Creuset koekenpan van 28 cm is perfect daarvoor. Het handvat van de pan blijft echter vrij van hitte, waardoor de kans op brandwonden klein blijft.


#8 LE CREUSET – Les Forgees – Wokpan 30cm

Deze handige wok beschikt over 2 handvaten. Het voordeel daarvan is, dat je de pan gemakkelijk en comfortabel kunt verplaatsen. De pan heeft geen anti-aanbaklaag, waardoor je gezondheid geen enkel risico loopt. Hoe fijn is dat?


#9 Le Creuset Gietijzeren wok in Kersenrood met glazen deksel 36cm 4,5l

Ben je op zoek naar een stijlvolle pan? Deze gietijzeren wok heeft een kersenrode kleur en beschikt over genoeg voordelen. Zo kun je de pan op iedere warmtebron gebruiken. Daarbij beschikt de wok over een glazen deksel, waardoor je alles in de gaten kunt houden.


#10 Le Creuset – Ovenschaal Met Deksel – 33 x 22.5 x 8 cm – Kersenrood

Deze Le Creuset ovenschaal zonder PFAS en met deksel van aardewerk is een onmisbare keukenbenodigdheid. Zijn rechthoekige vorm maakt hem geschikt voor allerlei soorten ingrediënten, waardoor hij uiterst veelzijdig is om dagelijks mee te roosteren, bakken, marineren en serveren. Dankzij de eenvoudig te hanteren geschulpte handgrepen kunt u hem veilig en moeiteloos verplaatsen en de diepe zijwanden bieden u veel kookruimte.

In de Le Creuset Ronde Braadpan 26 cm Marseilleblauw bereid je gerechten voor ongeveer 5 personen. Ideaal voor een gezin of wanneer je graag met een stel vrienden eet. De pan is van gietijzer, zodat 'ie de warmte gelijkmatig opbouwt en verdeelt. Hierdoor is de pan erg geschikt voor stoofgerechten. Maak bijvoorbeeld hachee of een verse pastasaus. Gietijzer is ook erg duurzaam. Als je de pan goed onderhoudt, gaat 'ie jarenlang en misschien zelfs generaties mee. De pan is geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie en gebruik in de oven tot aan iedere temperatuur. In de deksel zitten druipringen die het kookvocht gelijkmatig over het gerecht verdelen. Zo blijft het vlees lekker mals en gaart het gelijkmatig.

Le Creuset geeft levenslange garantie op deze pan. Dankzij de gladde binnenkant plakken je ingrediënten niet vast aan de bodem. In een braadpan van 5,3 liter maak je stoofpotjes voor gemiddeld 5 personen. Een gietijzeren pan is relatief zwaar en verplaats je minder gemakkelijk dan een pan van aluminium

Wil je een eyecatcher voor je fornuis kopen? Deze Le Creuset braadpan van 28 cm kun je in een blauwe of groene kleur aanschaffen. Het product mag je gebruiken op alle warmtebronnen. Bovendien maak je gebruik van 2 handvaten, waardoor verplaatsen geen obstakel vormt.

Een ergonomisch handvat voor een pan? Ja, dat lees je goed. Le Creuset heeft ervoor gezorgd daar haar pannen gemakkelijk en snel verplaatst kunnen worden. En dat allemaal zonder klachten. Daarbij maak je gebruik van 2 handvaten, waardoor de pan niet snel uit je handen valt.

Een Le Creuset hapjespan van 28 cm kun je gebruiken voor gezelschappen van maximaal 6 personen. De pan mag je in de vaatwasser plaatsen en kun je op vrijwel iedere warmtebron gebruiken.

Kook je regelmatig voor grote gezelschappen? Dan is deze pan een prima keuze. De samenstelling van het product bestaat alleen uit natuurlijke en duurzame producten. Hier is geen PFOA aan te pas gekomen. Bovendien is iedere warmtebron geschikt om te gebruiken.

Zoek je een pan voor 2 tot 3 personen? Een Le Creuset koekenpan van 28 cm is perfect daarvoor. Het handvat van de pan blijft echter vrij van hitte, waardoor de kans op brandwonden klein blijft.

Deze handige wok beschikt over 2 handvaten. Het voordeel daarvan is, dat je de pan gemakkelijk en comfortabel kunt verplaatsen. De pan heeft geen anti-aanbaklaag, waardoor je gezondheid geen enkel risico loopt. Hoe fijn is dat?

Ben je op zoek naar een stijlvolle pan? Deze gietijzeren wok heeft een kersenrode kleur en beschikt over genoeg voordelen. Zo kun je de pan op iedere warmtebron gebruiken. Daarbij beschikt de wok over een glazen deksel, waardoor je alles in de gaten kunt houden.

Deze Le Creuset ovenschaal zonder PFAS en met deksel van aardewerk is een onmisbare keukenbenodigdheid. Zijn rechthoekige vorm maakt hem geschikt voor allerlei soorten ingrediënten, waardoor hij uiterst veelzijdig is om dagelijks mee te roosteren, bakken, marineren en serveren. Dankzij de eenvoudig te hanteren geschulpte handgrepen kunt u hem veilig en moeiteloos verplaatsen en de diepe zijwanden bieden u veel kookruimte.

KokenKoken
KokenKoken
0 0 votes
Beoordeel artikel
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
guest
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments