Beste rijstkoker zonder teflon anti-aanbaklaag

Wil jij voortaan rijst koken, zonder dat het veel tijd in beslag neemt? Dan is een rijstkoker zonder teflon een prima apparaat voor jou. En hier komt zelfs geen pan meer aan te pas. Het is een handig keukenapparaat waar je geen omkijken naar hebt. Je voegt de rijst toe, stelt de juiste tijd in en de rijstkoker doet de rest. Hoe luxe is dat?

Als je op zoek bent naar het beste model, dan raden wij jou een rijstkoker zonder anti-aanbaklaag aan. Zeker gezien het gezondheidsaspect. Wil je meer weten over rijstkokers zonder teflon? Dan raden we je aan snel verder te lezen.

Waar let je op bij de aanschaf van een rijstkoker?

Als je voor het eerst een rijstkoker aanschaft, dan wil je deze met plezier gebruiken. Om dit voor elkaar te krijgen, zijn er enkele punten waar je op moet letten vóórdat je de rijstkoker aanschaft. Dat zijn de volgende punten:

 • Multifunctionele functies. Wil je naast rijst, ook andere gerechten klaarmaken met de rijstkoker? Let hierop als je de productbeschrijvingen bekijkt. Niet ieder apparaat is hier geschikt voor.
 • Afwassen. Wil je de rijstkoker afwassen in de vaatwasser? Als je voorkeur hiernaar uitgaat, dan moet je hier goed op letten. Er zijn genoeg rijstkokers waarbij de onderdelen negatief aangetast worden als je de vaatwasser gebruikt.
 • Vrij van chemische stoffen. Dit betreft vooral chemische anti-aanbaklagen. Als de rijstkoker deze niet heeft, loopt je algehele gezondheid geen risico. Hier lees je later meer over.
 • Inhoud. Als je vaak kookt voor veel personen, dient de rijstkoker hier eveneens op aangepast te zijn. Want een rijkstoker die te klein is, daar wordt niemand vrolijk van.
 • Prijs. Rijstkokers kun je in verschillende prijsklassen aanschaffen. Je kunt het zo gek maken als je zelf wil.

De specificaties en functies van de rijstkoker vindt je in de productbeschrijvingen. Deze staan zowel op het internet als in de handleiding.

Gezonde Rijstkoker zonder PFAS

Waarom een rijstkoker zonder anti-aanbaklaag kiezen?

Tegenwoordig hebben de meeste keukenapparaten een anti-aanbaklaag gekregen. Zelfs tot bakpapier aan toe. Toch lijkt daar een sterke verandering in te komen. Keukenapparatuur komt steeds vaker zonder teflon en dat is niet helemaal zonder reden.

Als een anti-aanbaklaag beschadigd – bijvoorbeeld door krassen – dan gaat de beschermlaag verdampen, waar vervolgens schadelijke stoffen uit ontstaan. Zoals PFOA, BPA, PFAS en PTFE. Het inademen van deze stoffen is nadelig voor je gezondheid en dit kan zelfs kankerverwekkend zijn. Hetzelfde geldt voor je huisdieren, die dit alles behalve prettig vinden.

De anti-aanbaklagen zijn de afgelopen jaren aanzienlijk verbeterd en PFOA is zelfs verboden om te gebruiken. Zo is een rijstkoker zonder PFAS een aanrader om aan te schaffen. Wellicht wil je gezondheidsrisico’s vermijden of wil je profiteren van de volgende voordelen:

 • Je gerechten bakken sneller en gemakkelijker gaar;
 • De gerechten bakken knapperig;
 • De schoonmaak gaat net zo snel;
 • Apparatuur gaat langer mee;

Is een rijstkoker zonder PFAS prijzig?

Dat ligt sterk aan je eigen voorkeuren. Een rijstkoker zonder Teflon heb je in verschillende soorten, maten en merken. Ook de prijzen variëren sterk van elkaar. Als je de prijs zo laag mogelijk wil houden, dan is dat gewoon mogelijk.

Over het algemeen zijn rijstkokers niet duur qua aanschaf. Ook als je voor een duurdere variant wil gaan, is dat mogelijk. Het is echter altijd belangrijk om de prijs- en kwaliteitsverhouding hoog te houden.

Dit betekent simpelweg wanneer je de goedkoopste versie aanschaft, de kans groter is dat deze eerder stuk gaat of aan vervanging toe is. Onder aan de streep kost dat meer dan een eenmalige aanschaf. 

Rijstkoker zonder teflon kopen

Wil je een rijstkoker zonder teflon kopen? Dit zijn goede voorbeelden

Nu je alles weet over een rijstkoker zonder teflon, is het tijd om je aankoop te voltooien. Heb je geen beeld bij een rijstkoker zonder anti-aanbaklaag? Wij hebben enkele voorbeelden voor je op een rijtje gezet. Misschien zit hier iets voor je tussen.

#1 Royal Catering Multicooker – 6 liter – 1.000 W

De rijstkoker van Multicooker heeft een anti-aanbaklaag zonder BPA. Dit betekent dat je niet wordt blootgesteld aan schadelijke stoffen. En ook de specificaties van de rijstkoker zijn niet onbelangrijk om te benoemen.

De rijstkoker heeft een inhoud van 6 liter. Dit is natuurlijk perfect voor grote gerechten en gezinnen. Het apparaat beschikt over 11 verschillende programma’s. Dus naast rijst kun je eveneens andere gerechten klaarmaken. Ook heeft de rijkstoker een beveiliging meegekregen. Hierdoor krijgen de kinderen de hete deksel er niet zomaar af, wat een hoop kopzorgen scheelt.

Verkrijgbaar bij

bol.com

#2 Hendi Rijstkoker met Stomer – 1,8 Liter – Max. 10 porties

Als je zoekt naar een grote rijstkoker voor veel porties, dan hebben we deze variant van Hendi voor je. Binnen enkele minuten zet je 10 porties rijst op tafel. En dat is niet het enige. Opnieuw is de anti-aanbaklaag vrij van BPA en kun je alle onderdelen verwijderen. Deze mag je eveneens plaatsen in de vaatwasser, zonder dat deze beschadigen.

Naast rijst, is het ook mogelijk om andere gerechten klaar te maken. Waaronder vlees, vis en groentes. De behuizing is samengesteld van RVS, zodat de kwaliteit hoog blijft.


#3 Tristar RK-6117 Rijstkoker – 0.6 liter – Wit

Als je zoekt naar een stijlvolle rijstkoker, dan heeft Tristar alles wat je zoekt. De rijstkoker heeft een witte behuizing en een doorzichtige deksel. Zo kun je alles goed in de gaten blijven houden. De anti-aanbaklaag is helemaal vrij van BPA. In totaal kun je 3 bordjes rijst per keer koken. Voor een middelgroot gezin is dat prima.

De pan van de rijstkoker is uitneembaar. Zo is de rijst gemakkelijk op te scheppen en is ook de reiniging slechts een kleine moeite. Bovendien maak je gebruik van een warmhoudfunctie, zodat de rijst tussentijds niet afkoelt. Bij bestelling krijg je eveneens een spatel en maatbeker cadeau.


#4 Ariete 2904 rijst slow cooker vintage

 • Rijst en vele gerechten: kookt niet alleen rijst optimaal, maar ook veel gebakken of gedempte gerechten
 • Vintage stijl: Met zachte lijnen en pastelkleuren geven uw keuken een retro touch
 • Huisgemaakte maaltijden: In de stoomkoker kunt u zelfs een lichte lunch bereiden, die u mee naar kantoor kunt nemen
 • Kook naar wens en stemming: Met 5 kookfuncties kunt u rijst koken, sauteren, stomen, koken en opwarmen
 • Huisgemaakte sushi: Laat de rijstkoker de rijst bereiden. Sushi maken was nog nooit zo eenvoudig

#5 Reishunger Digitale rijstkoker (1.5l/860W/220V)

 • 💯 Perfect rijstaroma, perfecte consistentie en voedingsvriendelijke bereiding dankzij baanbrekende 7-fasen-kooktechnologie.
 • 🍚 Meer dan alleen op reis koken – voor elke rijst de juiste modus dankzij 7 speciale modi voor de rijstbereiding. In totaal 12 verschillende programma's: rijst, witte rijst, volkorrelrijst, sushirijst, crispy, congee, turbo, quinoa, granen, soep, stomen en bakfunctie.
 • 🙂 Intuïtieve bediening & comfortabel in het gebruik: intuïtieve bediening dankzij eenvoudige menunavigatie en goed verlicht moderne display. Nuttige timer en warmhoudfunctie voor heerlijk lekkere rijst voor de gewenste tijd.
 • 💎 Premium binnenpot & geen aanbranden – hoogwaardige binnenpot met praktische hengsels en dubbele keramische antiaanbaklaag. 3D-warmteverdeling voor gelijkmatig en perfect gegaarde rijst.
 • ⭐ Krachtige premium reiskoker - hoogwaardige afwerking / lange levensduur / goed leesbaar LED-display / geschikt voor maximaal 8 personen / 860W / 220 V / afmetingen: 39 x 29 x 24 cm / gewicht: 5,05 kg / incl. maatbeker, rijstkoker lepel, stoominzet / uitgebreide gebruiksaanwijzing

#6 Yum Asia Kumo YumCarb rijstkoker

 • PERFECTE RIJST MET EEN DRUK OP DE KNOP - Instellingen voor witte rijst / langkorrelige, kortkorrelige / sushi en bruine rijst met unieke koolhydraatarme (YumCarb) gezonde kookfunctie. Koken in meerdere fasen betekent een perfecte textuur, smaak en aroma
 • GEAVANCEERDE FUZZY LOGIC RIJSTKOOKTECHNOLOGIE - automatisch aanpassen van temperatuur en timings voor optimale rijstkoken gecombineerd met op maat gemaakte handige extra opties zoals stoom, pap, slowcooking-instellingen Inclusief 24-uurs vooraf ingestelde timer en warmhoudfuncties
 • HOGE KWALITEIT 5-LAAGSE 2mm DIKKE NINJA KERAMISCH GECOATE BINNENKOM - duurzaam, gezond met zijdeprint rijstpaslijnen voor verschillende soorten rijst. Inclusief handleiding, snelstartgids, roestvrijstalen stoommandje, rijstmaatbeker, rijstspatel en soeplepel
 • VEELZIJDIGE GROOTTE - capaciteit van 5,5 kopjes ongekookte rijst (1-5 personen), 1 liter, 220-240V, 50Hz met EU Schuko-stekker. TWEE JAAR GARANTIE standaard inbegrepen van de fabrikant

Meer keuken apparatuur zonder PFAS

Wat ben ik geschrokken toen ik mij ging focussen op producten met PFAS, BPA en Teflon. Het is ongelofelijk hoeveel alledaagse consumenten producten tegenwoordig voorzien zijn met deze chemische stoffen. Jij zult ook wel geschrokken zijn… Onderstaand heb ik nog meer keuken apparaten die jij ongetwijfeld gebruikt mét giftige anti-aanbaklaag.

Hoogstwaarschijnlijk heb je zojuist je oude rijstkoker vervangen voor een rijstkoker zonder teflon. Waar wacht je nog op, vervang ook je andere ‘oude giftige apparaten’ voor nieuwe gifvrije keuken apparatuur. Ik durf te wedden dat jij minimaal 2 van onderstaande keukenapparaten MÉT anti-aanbaklaag hebt staan. 😉

Conclusie

Wil je een rijstkoker zonder anti-aanbaklaag kopen? Je ziet ze steeds vaker voorbij komen. Het belangrijkste is echter, dat de anti-aanbaklagen vrij zijn van BPA. Dit is een schadelijke vorm van plastic die bij verdamping slecht is voor de gezondheid en dat moet je zien te voorkomen.

Naast waardevolle informatie, hebben we meer dan 5 apparaten met je gedeeld. Deze hebben uitgebreide specificaties en zijn BPA-vrij. Zit hier iets voor je tussen?

Als je zoekt naar een grote rijstkoker voor veel porties, dan hebben we deze variant van Hendi voor je. Binnen enkele minuten zet je 10 porties rijst op tafel. En dat is niet het enige. Opnieuw is de anti-aanbaklaag vrij van BPA en kun je alle onderdelen verwijderen. Deze mag je eveneens plaatsen in de vaatwasser, zonder dat deze beschadigen.

Naast rijst, is het ook mogelijk om andere gerechten klaar te maken. Waaronder vlees, vis en groentes. De behuizing is samengesteld van RVS, zodat de kwaliteit hoog blijft.

Als je zoekt naar een stijlvolle rijstkoker, dan heeft Tristar alles wat je zoekt. De rijstkoker heeft een witte behuizing en een doorzichtige deksel. Zo kun je alles goed in de gaten blijven houden. De anti-aanbaklaag is helemaal vrij van BPA. In totaal kun je 3 bordjes rijst per keer koken. Voor een middelgroot gezin is dat prima.

De pan van de rijstkoker is uitneembaar. Zo is de rijst gemakkelijk op te scheppen en is ook de reiniging slechts een kleine moeite. Bovendien maak je gebruik van een warmhoudfunctie, zodat de rijst tussentijds niet afkoelt. Bij bestelling krijg je eveneens een spatel en maatbeker cadeau.

 • Rijst en vele gerechten: kookt niet alleen rijst optimaal, maar ook veel gebakken of gedempte gerechten
 • Vintage stijl: Met zachte lijnen en pastelkleuren geven uw keuken een retro touch
 • Huisgemaakte maaltijden: In de stoomkoker kunt u zelfs een lichte lunch bereiden, die u mee naar kantoor kunt nemen
 • Kook naar wens en stemming: Met 5 kookfuncties kunt u rijst koken, sauteren, stomen, koken en opwarmen
 • Huisgemaakte sushi: Laat de rijstkoker de rijst bereiden. Sushi maken was nog nooit zo eenvoudig
 • 💯 Perfect rijstaroma, perfecte consistentie en voedingsvriendelijke bereiding dankzij baanbrekende 7-fasen-kooktechnologie.
 • 🍚 Meer dan alleen op reis koken – voor elke rijst de juiste modus dankzij 7 speciale modi voor de rijstbereiding. In totaal 12 verschillende programma's: rijst, witte rijst, volkorrelrijst, sushirijst, crispy, congee, turbo, quinoa, granen, soep, stomen en bakfunctie.
 • 🙂 Intuïtieve bediening & comfortabel in het gebruik: intuïtieve bediening dankzij eenvoudige menunavigatie en goed verlicht moderne display. Nuttige timer en warmhoudfunctie voor heerlijk lekkere rijst voor de gewenste tijd.
 • 💎 Premium binnenpot & geen aanbranden – hoogwaardige binnenpot met praktische hengsels en dubbele keramische antiaanbaklaag. 3D-warmteverdeling voor gelijkmatig en perfect gegaarde rijst.
 • ⭐ Krachtige premium reiskoker - hoogwaardige afwerking / lange levensduur / goed leesbaar LED-display / geschikt voor maximaal 8 personen / 860W / 220 V / afmetingen: 39 x 29 x 24 cm / gewicht: 5,05 kg / incl. maatbeker, rijstkoker lepel, stoominzet / uitgebreide gebruiksaanwijzing
 • PERFECTE RIJST MET EEN DRUK OP DE KNOP - Instellingen voor witte rijst / langkorrelige, kortkorrelige / sushi en bruine rijst met unieke koolhydraatarme (YumCarb) gezonde kookfunctie. Koken in meerdere fasen betekent een perfecte textuur, smaak en aroma
 • GEAVANCEERDE FUZZY LOGIC RIJSTKOOKTECHNOLOGIE - automatisch aanpassen van temperatuur en timings voor optimale rijstkoken gecombineerd met op maat gemaakte handige extra opties zoals stoom, pap, slowcooking-instellingen Inclusief 24-uurs vooraf ingestelde timer en warmhoudfuncties
 • HOGE KWALITEIT 5-LAAGSE 2mm DIKKE NINJA KERAMISCH GECOATE BINNENKOM - duurzaam, gezond met zijdeprint rijstpaslijnen voor verschillende soorten rijst. Inclusief handleiding, snelstartgids, roestvrijstalen stoommandje, rijstmaatbeker, rijstspatel en soeplepel
 • VEELZIJDIGE GROOTTE - capaciteit van 5,5 kopjes ongekookte rijst (1-5 personen), 1 liter, 220-240V, 50Hz met EU Schuko-stekker. TWEE JAAR GARANTIE standaard inbegrepen van de fabrikant
KokenKoken
KokenKoken
5 1 vote
Beoordeel artikel
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
guest
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments