Beste keuken apparaten zonder anti-aanbaklaag

Voor het bereiden van een maaltijd gebruiken we veel keuken apparaten. In veel keuken apparatuur zijn anti aanbaklagen verwerkt die na verloop van tijd giftig kunnen worden voor mens en dier. Veel gezinnen stappen al over op pannen zonder anti-aanbaklaag echter blijven de keuken apparaten achter. Op deze pagina geven wij jou een overzicht van keuken apparaten zonder anti-aanbaklaag. Wil je de switch maken naar een gifvrije keuken? Lees dan snel verder!

Keuken apparaten zonder teflon anti-aanbaklaag

Voor- tijdens en na het bereiden van een maaltijd gebruiken we ontzettend veel keuken apparatuur. Wat veel mensen niet weten of niet bij stil staan is dat veel van deze apparaten giftige anti aanbaklagen bevatten. Deze lagen kunnen na verloop van tijd en beschadigingen slecht voor de gezondheid van jou en je gezin zijn. Het is zinvol om over te stappen op gifvrije keuken apparaten zonder teflon of andere giftige plastic.

Keuken apparaten zonder teflon

Wij hebben voor jou hieronder een overzicht gemaakt van keuken apparatuur die jij waarschijnlijk gebruikt in je keuken. Het is zoals gezegd verstandig om over te stappen op gifvrije alternatieven en die zijn er genoeg zoals je kunt lezen op onze website. Welk van onderstaande producten heb jij in huis? Was jij je bewust van de giftige teflon of PFAS laag? ik hoor het graag in een reactie onderaan deze pagina 🙂

Alle veilige keuken apparaten

Voordat ik me ging verdiepen in Teflon en PFAS wist ik niet dat dit chemische goedje in zoveel alledaagse producten zit verwerkt. Onderstaand een lijst van keuken apparatuur die jij wellicht gebruikt in de keuken en voorzien zijn met een fijn laagje Teflon. De hoogste tijd om onderstaande keuken apparaten te vervangen dus 😉

Wanneer is teflon giftig?

Laten we vooropstellen dat Teflon opzichzelfstaand NIET giftig is. De anti-aanbaklaag kan echter giftig worden bij beschadiging of temperaturen boven de 250 graden celcius. Voornamelijk het eerste punt de beschadiging van de teflon pan is de boosdoener. Als ik naar mezelf terugkijk vervingen wij de pannen nooit op tijd. Je denkt altijd ach het kan nog wel…. tot dat het te laat is en je spijt krijgt.

Verhitten

Teflon wordt giftig zodra je het verhit boven de 250 graden. Dit zal niet zo snel gebeuren als je aan het bakken bent in een pan met olie. De olie begint bij temperaturen boven de 190 graden te roken. De kans dat de temperaturen in jou pan het punt van 250 graden bereikt is relatief klein als je boter of olie gebruikt. Zodra de boter of olie begint te roken weet je dat de temperatuur in de pan te warm wordt.

Zet je de pan op het vuur en vergeet je voor een paar minuten olie of boter toe te voegen dan kun je wel een probleem krijgen. Binnen een paar minuten bereikt de pan namelijk temperaturen tot wel 400 graden. Bij deze temperaturen kan de teflon laag losraken of van binnenuit beschadigen. Daarom is het belangrijk om de pan altijd met boter of olie op het vuur te zetten. Doe je dit per ongeluk een keer niet, is de pan te heet geworden? gooi ‘m alsjeblieft weg en koop een pan zonder anti-aanbaklaag.

Beschadiging

Teflon kan loslaten door beschadiging of ouderdom. Pannen krijgen veel te verduren dagelijks worden ze gebruikt in de keuken en krijgen ze hoge temperaturen te verduren. Beschadiging van je teflon pan is dan ook niet te voorkomen. Als je ziet dat de anti-aanbaklaag van je pan loslaat, vervang deze zo snel mogelijk. Teflon eten is namelijk niet aan te raden en kan op ten duur gezondheidsproblemen met zich meebrengen.

Als mensen in de omgeving van een teflon fabriek ziek worden door vervuild drinkwater, waarom worden wij dan niet zien als we eten uit beschadigde teflon lagen? 😉 Als je dan toch zo ver bent, koop een wokpan zonder teflon of een hapjespan en start met gifvrij koken.

Verschillende pannen zonder teflon anti-aanbaklaag

Als je toch bezig bent je keuken apparaten teflon vrij te maken, pak dan ook je pannen aan. Ik durf te zeggen dat jij namelijk je pannen vaker gebruikt dan bijvoorbeeld je tosti ijzer of contactgrill. Wij hebben onderstaand alle verschillende pannen voor jou op een rij gezet zodat je deze makkelijk kunt vervangen voor gifvrije pannen.

KokenKoken
KokenKoken
5 3 votes
Beoordeel artikel
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
guest
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments