Beste pannenset zonder teflon anti aanbaklaag

Ben je dagelijks in de keuken aan het kokkerellen? Of kook je alleen hobbymatig? Hoe het ook zij; je kunt natuurlijk niet zonder pannen aan de slag. Deze onmisbare attributen maken bakken en braden voor je mogelijk. En schaf je een complete pannenset zonder teflon aan? Dat kan aanzienlijk veel schelen in de prijs.

Pannen staan steeds vaker ter discussie. Dit geldt niet alleen voor de pan zelf; het is vooral de anti-aanbaklaag waar de meningen sterk over verdeeld zijn. Ben jij toe aan een nieuwe pannenset? Of wil je weten of een pannenset zonder teflon iets voor jou is? We raden je aan om verder te lezen.

Welke pannen zitten in een pannenset zonder pfas?

Pannen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Deze kun je stuk voor stuk los aanschaffen. Door bewust te kiezen voor een pannenset beschik je binnen slechts één koop over een uitgebreide combinatie. De volgende pannen vind je terug in een pannenset:

Bovengenoemde pannen zijn slechts de basispannen van een pannenset. Uiteindelijk is iedere pan anders en kan de set er anders uit komen te zien. Het is goed om daar van tevoren rekening mee te houden.

Een pannenset van BK Pannen

Wat is een pannenset zonder teflon?

Heb je geen ervaring met pannen zonder teflon? Dat is niet erg. We leggen het simpel en kort aan je uit.

Pannensets zonder teflon hebben géén anti-aanbaklaag. Zowel de binnen- als de buitenkant van de pan heeft dus geen speciale coating. Normaal gesproken staan anti-aanbaklagen centraal voor de volgende aspecten:

 • Fabrikanten beloven dat je de pan snel schoon krijgt;
 • Etensresten kunnen niet aanbranden;
 • De pan gaat lang en onbeschadigd mee;

Kijkend naar de bovenstaande aspecten, zou je verwachten dat een pannenset zonder PFAS meer nadelen als voordelen heeft. We nemen je in het restant van dit artikel graag verder mee hierin. De voordelen lichten we hieronder voor je uit.

Voordelen pannenset zonder anti aanbaklaag
Aangebakken pan

Wat zijn de voordelen van een pannenset zonder anti-aanbaklaag?

De populariteit van pannen zonder PFAS is niet voor niks stijgende. Vooral het gezondheidsaspect is veel in opspraak geraakt de afgelopen jaren. We lichten de voordelen verder aan je toe.

 • Levensduur: Wist je dat een pannenset zonder teflon een langere levensduur heeft? Wanneer een anti-aanbaklaag beschadigd, wordt deze schadelijk voor de gezondheid. Gezien de mogelijke risico’s dien je de pan snel te vervangen.
 • Dezelfde prijs: Ben je bang dat een pannenset zonder anti-aanbaklaag duurder is qua aanschaf? Dat is niet nodig. Hoewel de pannen duurzamer zijn samengesteld blijven de aanschafprijzen hetzelfde. Het ligt echter altijd aan de aanbieder.
 • Geen verschil: Pannensets zonder PFAS gebruik je eveneens hetzelfde. Je hoeft je niet in allerlei bochten te wringen.
 • Minder boter: Je kunt de boter en olie voorlopig wegleggen; een pan zonder anti-aanbaklaag kan prima bakken zonder deze elementen.
 • Geen risico’s: Met een pannenset zonder anti-aanbaklaag loop je voorlopig geen risico’s meer. Er komen geen giftige stoffen vrij tijdens het bakken. Hier vertellen we je later meer over.

Is een pannenset zonder PFAS gevaarlijk?

Over het algemeen is een anti-aanbaklaag niet gevaarlijk. Heb je deze pannen nog in huis? Je hoeft niet drastisch over te gaan tot vervanging. Het is echter wel belangrijk om je bewust te worden van de – mogelijke – risico’s.

Een anti-aanbaklaag kan in theorie gevaarlijk zijn. Zodra de laag is beschadigd, gaat deze vervolgens langzaamaan verdampen tijdens het bakken of koken. Tijdens dit proces komen er schadelijke stoffen vrij – zoals PFOA en PTFE en deze vormen risico’s voor de gezondheid van zowel mens als dier.

De anti-aanbaklagen zijn de afgelopen jaren aanzienlijk verbeterd. Zo is het gebruik van PFOA al tien jaar niet meer toegestaan. Tevens is Nederland samen met een paar andere landen kartrekker voor een Europees PFAS verbod. Zo valt te lezen op de website van de rijksoverheid.

Gebruik je een pannenset zonder teflon? Dan weet je zeker dat deze gezondheidsrisico’s in geen enkele vorm van toepassing zijn.

Wil je de beste pannenset zonder teflon kopen? Bekijk deze

Wil je langer gebruikmaken van je pannen? En profiteren van de voordelen? Misschien ben je op zoek naar de beste pannenset zonder teflon. We hebben enkele sets voor je opgezocht en beschreven:

Dit zijn de beste pannensets zonder teflon of PFAS anti-aanbaklaag!

#1 GreenPan Brussels Keramische koekenpannenset 20 cm + 24 cm + 28 cm

Beste koekenpannenset zonder teflon

Met de GreenPan Brussels Keramische koekenpannenset 20 cm + 24 cm + 28 cm haal je meteen een goede basisset in huis voor het maken van kleine tot grote gerechten. Tijdens het bakken heb je weinig olie nodig dankzij de keramische antiaanbaklaag. Deze gladde baklaak voorkomt namelijk dat je gerecht blijft kleven. De pannen zijn gemaakt van aluminium, een relatief licht materiaal dat snel opwarmt. De PFAS-vrije keramische coating op de bodem is duurzaam en gemaakt op basis van natuurlijke materialen. Zo weet je zeker dat er geen schadelijke stoffen vrijkomen tijdens het bakken. De pannen zijn geschikt voor alle warmtebronnen en reinig je na gebruik gewoon in de vaatwasser.

De pannen van GreenPan zijn duurzaam geproduceerd en hebben een sterke PFAS-vrije keramische antiaanbaklaag, waardoor de pannen langer meegaan. De bakpannen zijn geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie en gebruik in de oven tot aan 280 °C. Een bakpan met een keramische baklaag is geschikt voor hoge temperaturen, hierdoor bak je ingrediënten snel krokant. Deze pannen hebben een basisklasse bouwkwaliteit, waardoor ze eerder slijten en minder stevig zijn dan midden- en topklasse pannen.


#2 GreenPan Mayflower Inductie Pannenset – 3-Delig + 2 Accessoires – PFAS-vrij

✅ Koekenpan 24 cm
✅ Koekenpan 28 cm
✅ Steelpan 16 cm met twee tuiten
✅ Spatel
✅ Opscheplepel


#3 Blackwell Koekenpannenset – Gietijzer – ø 16, 20 en 25 cm

Wil jij verschillende pannen zonder pfas in één keer kopen? Dan is deze koekenpannenset van Blackwell iets voor jou. Hier beschik je namelijk over drie verschillende pannen, in verschillende maten. Geschikt voor ieder gerecht dus!

Ook deze pannen zijn opnieuw te gebruiken voor iedere warmtebron. Daar hoef je je dus niet druk om te maken. De pannen zelf zijn samengesteld van gietijzer. Over het algemeen is het materiaal niet kapot te krijgen en kun je lang genieten van je pannenset.


#4 BK Profiline Pannenset 7-delig

De BK Profiline Pannenset 7-delig bevat een steelpan, diverse kookpannen, een hapjespan en een koekenpan. Hiermee haal je een complete pannenset in huis die je op alle warmtebronnen gebruikt, dus ook op inductie en in de oven. De pannen zijn vervaardigd uit hoogwaardig roestvrijstaal en hebben een glanzend gepolijst uiterlijk. De schenkrand is zo ontworpen dat je water afgiet zonder te morsen. Na gebruik reinig je de pannen gewoon in de vaatwasmachine. Bespaar ruimte in je keukenkastje, door de pannen op te stapelen.

In deze kookpannenset zit ook een koekenpan, zodat je ingrediënten bakt en braadt. Dankzij de handige literaanduiding meet je vloeistoffen direct in de pannen af. De kookpannen zijn geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie en gebruik in de oven tot aan 230 °C. Rvs handgrepen warmen op tijdens het koken.


#5 DeBuyer – Prim’Appety – Pannenset – Zonder Anti Aanbaklaag – RVS – Met Gratis Spatel

Het materiaal RVS is zeer geschikt voor pannen. Het gaat lang mee en het verhit je gerecht geleidelijk. Bovendien krijg je het materiaal snel schoon. De pannen van DeBuyer mag je gebruiken op iedere warmtebron. Ook de volgende set mag absoluut niet ontbreken op de lijst. Bij deze set ontvang je namelijk drie pannen, twee kookpannen en een steelpan, van hoogwaardig roestvrijstaal. Alle pannen van deze set hebben een optimale hitteverdeling en zijn geschikt voor vrijwel iedere warmtebron.

Verkrijgbaar bij

bol.com (€99,95)

#6 DeBuyer – Carbone Plus – Pannenset

Gratis spatel!

De eerste pannenset is de Carbone Plus. Bij deze set ontvang je twee hoogwaardige plaatstalen koekenpannen, zonder een schadelijke anti-aanbaklaag. De ene pan is 24 cm en de andere is met 28cm een slagje groter. Beide pannen zijn geschikt voor alle warmtebronnen. Een extra voordeeltje van deze set: je ontvangt een gratis spatel.

Verkrijgbaar bij

bol.com (€89,95)

#7 DE BUYER pannenset TWISTY FACTORS 16cm + 18cm + 20cm

Deze De Buyer kookpannenset met 3 pannen brengt veel flexibiliteit in jou keuken. Door de 3 geleverde diameters kun je met iedere gerecht uit de voeten.

Inbegrepen

 • 16 cm
 • 18 cm
 • 20 cm

#8 DeBuyer – Prim’Appety – Pannenset – Zonder Anti Aanbaklaag – RVS – Met Gratis Spatel

Het materiaal RVS is zeer geschikt voor pannen. Het gaat lang mee en het verhit je gerecht geleidelijk. Bovendien krijg je het materiaal snel schoon. De pannen van DeBuyer mag je gebruiken op iedere warmtebron. Ook de volgende set mag absoluut niet ontbreken op de lijst. Bij deze set ontvang je namelijk drie pannen, twee kookpannen en een steelpan, van hoogwaardig roestvrijstaal. Alle pannen van deze set hebben een optimale hitteverdeling en zijn geschikt voor vrijwel iedere warmtebron.

Verkrijgbaar bij

bol.com (€99,95)

#9 WMF FusionTec Functional pannenset – 4-delig – Zwart

De WMF FUSIONTEC Functional pannenset - 4-delig is gemaakt van het innovatieve materiaal FUSIONTEC. De FUSIONTEC producten bevatten de ideale eigenschappen voor het koken en bakken van alle soorten gerechten, van stoofvlees, braden van lam tot eenvoudige groentensoepen. Deze serie richt zich niet alleen op liefhebbers van functionaliteit en kwaliteit, maar ook op liefhebbers die houden van design en esthetische cookware producten.

Deze WMF Pannenset bevat o.a.:

 • 1 lage kookpan 20 cm met inhoud 2,4 liter, ideaal voor kookplaten van 18 cm
 • 1 hoge kookpan 20 cm met inhoud van 3,7 liter, ideaal voor kookplaten van 18 cm
 • 1 hoge kookpan 24 cm met inhoud van 6,4 liter, ideaal voor kookplaten van 22 cm
 • 1 steelpan 16 cm met inhoud van 1,3 liter, ideaal voor kookplaten van 14/14,5 cm
 • Alle pannen worden met deksel geleverd

#10 WMF Compact Cuisine Pannenset – 5-delig – RVS

Bespaar tot 30% aan ruimte in je keuken zonder in te leveren op design: met deze 5-delige pannenset van WMF Compact Cuisine houdt je extra ruimte over in je keukenkast. Het slimme en stapelbare design kan tot 4 items opstapelen. Alle pannen zijn gemaakt van Cromargan® en zijn hierdoor zuurbestendig, vormvast, hygiënisch, smaakneutraal en zeer duurzaam. De holle handgrepen zorgen voor extra gemak doordat ze het niet heet wordt tijdens het koken.

Inbegrepen in deze WMF Pannenset

 • WMF Compact Cuisine kookpan hoog Ø 16 cm + deksel
 • WMF Compact Cuisine kookpan hoog Ø 20 cm + deksel
 • WMF Compact Cuisine kookpan hoog Ø 24 cm + deksel
 • WMF Compact Cuisine kookpan laag Ø 20 cm + deksel
 • WMF Compact Cuisine steelpan Ø 16 cm

#11 WMF Provence Plus Pannenset – 5-delig

Bestaande uit lage kookpannen, hoge kookpannen en een steelpan, deze WMF Provence Plus pannenset is een geweldige basisset om veelzijdig mee te koken. De lage kookpan is perfect voor heerlijke stoofschotels en sappige rollades. De hoge kookpan is ideaal voor alles dat meer vloeistof nodig heeft om te koken.

Deze WMF basis pannenset zorgt ervoor dat je in één keer alle pannen hebt die je nodig hebt in de keuken. De TransTherm universele basis zorgt ervoor dat de hitte snel en gelijkmatig wordt verdeeld. De pan slaat dit op in de pan zodat je je warmtebron terug kan draaien. Deze pannenset kan gebruikt worden op alle warmtebronnen, ook inductie en in de oven. Deze WMF pannenset kan ook in de vaatwasser.

Verkrijgbaar bij

bol.com
Beste koekenpannenset zonder teflon

Met de GreenPan Brussels Keramische koekenpannenset 20 cm + 24 cm + 28 cm haal je meteen een goede basisset in huis voor het maken van kleine tot grote gerechten. Tijdens het bakken heb je weinig olie nodig dankzij de keramische antiaanbaklaag. Deze gladde baklaak voorkomt namelijk dat je gerecht blijft kleven. De pannen zijn gemaakt van aluminium, een relatief licht materiaal dat snel opwarmt. De PFAS-vrije keramische coating op de bodem is duurzaam en gemaakt op basis van natuurlijke materialen. Zo weet je zeker dat er geen schadelijke stoffen vrijkomen tijdens het bakken. De pannen zijn geschikt voor alle warmtebronnen en reinig je na gebruik gewoon in de vaatwasser.

De pannen van GreenPan zijn duurzaam geproduceerd en hebben een sterke PFAS-vrije keramische antiaanbaklaag, waardoor de pannen langer meegaan. De bakpannen zijn geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie en gebruik in de oven tot aan 280 °C. Een bakpan met een keramische baklaag is geschikt voor hoge temperaturen, hierdoor bak je ingrediënten snel krokant. Deze pannen hebben een basisklasse bouwkwaliteit, waardoor ze eerder slijten en minder stevig zijn dan midden- en topklasse pannen.

✅ Koekenpan 24 cm
✅ Koekenpan 28 cm
✅ Steelpan 16 cm met twee tuiten
✅ Spatel
✅ Opscheplepel

Wil jij verschillende pannen zonder pfas in één keer kopen? Dan is deze koekenpannenset van Blackwell iets voor jou. Hier beschik je namelijk over drie verschillende pannen, in verschillende maten. Geschikt voor ieder gerecht dus!

Ook deze pannen zijn opnieuw te gebruiken voor iedere warmtebron. Daar hoef je je dus niet druk om te maken. De pannen zelf zijn samengesteld van gietijzer. Over het algemeen is het materiaal niet kapot te krijgen en kun je lang genieten van je pannenset.

De BK Profiline Pannenset 7-delig bevat een steelpan, diverse kookpannen, een hapjespan en een koekenpan. Hiermee haal je een complete pannenset in huis die je op alle warmtebronnen gebruikt, dus ook op inductie en in de oven. De pannen zijn vervaardigd uit hoogwaardig roestvrijstaal en hebben een glanzend gepolijst uiterlijk. De schenkrand is zo ontworpen dat je water afgiet zonder te morsen. Na gebruik reinig je de pannen gewoon in de vaatwasmachine. Bespaar ruimte in je keukenkastje, door de pannen op te stapelen.

In deze kookpannenset zit ook een koekenpan, zodat je ingrediënten bakt en braadt. Dankzij de handige literaanduiding meet je vloeistoffen direct in de pannen af. De kookpannen zijn geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie en gebruik in de oven tot aan 230 °C. Rvs handgrepen warmen op tijdens het koken.

Deze De Buyer kookpannenset met 3 pannen brengt veel flexibiliteit in jou keuken. Door de 3 geleverde diameters kun je met iedere gerecht uit de voeten.

Inbegrepen

 • 16 cm
 • 18 cm
 • 20 cm

De WMF FUSIONTEC Functional pannenset - 4-delig is gemaakt van het innovatieve materiaal FUSIONTEC. De FUSIONTEC producten bevatten de ideale eigenschappen voor het koken en bakken van alle soorten gerechten, van stoofvlees, braden van lam tot eenvoudige groentensoepen. Deze serie richt zich niet alleen op liefhebbers van functionaliteit en kwaliteit, maar ook op liefhebbers die houden van design en esthetische cookware producten.

Deze WMF Pannenset bevat o.a.:

 • 1 lage kookpan 20 cm met inhoud 2,4 liter, ideaal voor kookplaten van 18 cm
 • 1 hoge kookpan 20 cm met inhoud van 3,7 liter, ideaal voor kookplaten van 18 cm
 • 1 hoge kookpan 24 cm met inhoud van 6,4 liter, ideaal voor kookplaten van 22 cm
 • 1 steelpan 16 cm met inhoud van 1,3 liter, ideaal voor kookplaten van 14/14,5 cm
 • Alle pannen worden met deksel geleverd

Bespaar tot 30% aan ruimte in je keuken zonder in te leveren op design: met deze 5-delige pannenset van WMF Compact Cuisine houdt je extra ruimte over in je keukenkast. Het slimme en stapelbare design kan tot 4 items opstapelen. Alle pannen zijn gemaakt van Cromargan® en zijn hierdoor zuurbestendig, vormvast, hygiënisch, smaakneutraal en zeer duurzaam. De holle handgrepen zorgen voor extra gemak doordat ze het niet heet wordt tijdens het koken.

Inbegrepen in deze WMF Pannenset

 • WMF Compact Cuisine kookpan hoog Ø 16 cm + deksel
 • WMF Compact Cuisine kookpan hoog Ø 20 cm + deksel
 • WMF Compact Cuisine kookpan hoog Ø 24 cm + deksel
 • WMF Compact Cuisine kookpan laag Ø 20 cm + deksel
 • WMF Compact Cuisine steelpan Ø 16 cm
KokenKoken
KokenKoken
0 0 votes
Beoordeel artikel
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
guest
1 Commentaar
Oudste
Nieuwste Best beoordeeld
Inline Feedbacks
View all comments
Henk

BK pannen zijn echt top! PFAS vrij en gaan jaren lang mee!